Flyreiser:

100 000 feriereiser flyttes

Sjekk om din ferie står i fare.

TRØBBEL I VENTE: SAS kommer med flere kanselleringer i sommer. Men ikke alle avlyste flyavganger er avlyst allikevel. Foto: Odd Roar Lange
TRØBBEL I VENTE: SAS kommer med flere kanselleringer i sommer. Men ikke alle avlyste flyavganger er avlyst allikevel. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Problemene tårner seg opp for flyselskapet SAS. Selskapet går med kjempeunderskudd og det er ingen snarlig lysning i sikte.

Samtidig er pilotene er i konflikt med arbeidsgiveren fordi SAS vil ansette dem i nye selskap med dårligere lønn og arbeidsvilkår.

Det hjelper neppe på lysten til å ta ekstravakter i en tid der selskapet mangler flygere og kabinpersonalet nok for å få nok fly på vingene i forhold til antall solgte sommerbilletter.

Derfor rammes de reisende nå av vanskene.

Trolig vil over 100 000 SAS-passasjerer blir flyttet over til andre flyavganger enn de opprinnelige, bekrefter SAS sin pressesjef overfor DinSide.

Noen mister planlagte feriedager og hotellopphold, andre må vente flere ekstra dager før de kommer seg hjem.

Trolig blir tallet enda høyere siden det ikke er tatt med «ordinære» kanselleringer som skyldes været og sykdom blant personalet.

Kansellert eller ikke kansellert?

De siste to ukene har mange passasjerer blitt varslet fra SAS om at ferieflyet de skal reise med i sommer er innstilt, uten at flyet virkelig er det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer