100 år gamle egg...

De frister meg med squid i rosa saus og 100 år gamle egg. Jeg prøver høflig å avslå. I Asia virker det som om oppfinnsomheten når det gjelder hva som kan spises og hvordan, ikke har noen grenser.

Det er lett å bli skeptisk når du ser hva de selger på lokale matmarkeder...
Det er lett å bli skeptisk når du ser hva de selger på lokale matmarkeder... Vis mer
Publisert

Jeg har allerede spist kyllingføtter. Jeg fikk servert noe jeg trodde var en helt vanlig nudelsuppe med kylling. Lite visste jeg at føttene fulgte med. Jeg så heldigvis ikke tegn til hønekammen, men jeg tror det er en annen delikatesse.

Og føttene? De åpenbarte seg under litt nudler og noen koreanderblad. Hei hei, vinket de. Jeg rynket på nesen, men fikk et blikk av mine asiatiske venner som sa at dette var det bare å hive i seg. Deilig visstnok. Hm, merkelig smak gitt. Kyllingføtter er i levende tilstand svært lite appetittvekkende, men hvis man lar dem koke i kanskje et par dager, så blir det vel som myk hud. Det smakte hønsemøkk. De ørsmå knoklene måtte jeg bare spytte ut, selv om noen knasket i vei på disse også.

Variert kost

Thomas Breivik har prøvd ut noen av de mer originale retter som er mulig å oppdrive i Asia. Her forteller han videre hva du kan risikere å smake på om du ikke vet hva du faktisk bestiller. Eller bare fordi du av en eller annen grunn har lyst til å prøve...

Mine thaivenner nyter sine 100 år gamle egg, og prøver så godt de kan å vise meg at jeg sannelig var dum som ikke ville smake. Eggene er slett ikke 100 år gamle, men er sterkt saltet og kokt i 100 timer. De blir grønnaktige med dyp oransje plommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer