100 døde i Alpene i sommer

Svarte tall for de hvitkledde europeiske stolthetene.

Publisert
Sist oppdatert

Senest søndag ble åtte fjellklatrere drept av et snøskred på den franske siden av Mont Blanc.

Hele 100 mennesker har mistet livet i Alpene i løpet av denne sommersesongen, og de fleste av dem på Mont Blanc. Letemannskapet tror sjansen for å finne de døde er små.

- Jeg tror ikke vi vil klare å finne dem, sier direktøren for letemannskapet, Adriano Favre, til den britiske nettavisen The Independent.

- På det meste kan vi kanskje klare å søke i området for å se etter tegn på menneskekropper. Det eneste som er sikkert er at disse menneskene ikke kan bli reddet, sier han.

En av de italienske overlevende etter søndagens katastrofe, var Marco Delfini. Han forteller at han så en "vegg av is komme mot dem, og så ble de dratt 200 meter".

Den franske innenriksministeren, Michèle Alliot-Marie, sier også at letingen etter de savnede bare kan begynne igjen når livene til letemannskapet ikke lengre er truet, og at det er umulig å si når det vil bli.

Norsk liv tapt

Den norske eventyreren, Rolf Bae, omkom i sommer da han ble truffet av isblokker på vei ned fra verdens nest høyeste fjell, K2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer