1001 ansikt i Marrakesh

Byen med alle verdens eventyr skuffer ikke deg som er sulten på opplevelser.

Publisert
Sist oppdatert

Husker du hvordan det var da du var liten? Da du traff vennene dine nede på løkka eller borte på hjørnet?

Dere spilte fotball, hoppet tau og lekte til mørket plutselig var der og hentet dere utålmodig inn - og det altfor tidlig! Det var så gøy, med så mye nytt og spennende å finne på at tiden bare løp fra deg.

Den samme følelsen vil du oppleve på en tur til Marrakech.

Se store bilder av livet i Marrakech her ...

På den tradisjonsrike handelsplassen Djemaa el-Fna kommer du til å treffe spåmenn, slangetemmere og pågående guttefanter med apekatter som tar saltomortale for en 20-kroning.

I soukene vil du bli innhentet av selgeren som prøver å overbevise deg til å kjøpe de påskegule babouchene (sandaler) du alltid har ønsket deg, men aldri kommer til å finne maken til andre steder i byen.

En reise i tid

Går du på vandring forbi turistdelen av medinaen og videre inn i smiene, blekeriene og andre work shops, vil en annen verden åpne seg. Store smil blir avløst av en hverdag du ikke kan forestille deg.

Barnearbeideren som sitter og hamrer ut de marokkanske lampene du kjøper med deg hjem, den lokale handelsmannen som selger skinn til dem som fargesetter de gule babouchene og kjøtthandleren som halal-slakter høner og putter de hodeløse kroppene opp ned i en blikkboks til de har løpt fra seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer