1001 ansikt i Marrakesh

Byen med alle verdens eventyr skuffer ikke deg som er sulten på opplevelser.

Publisert
Sist oppdatert

Husker du hvordan det var da du var liten? Da du traff vennene dine nede på løkka eller borte på hjørnet?

Dere spilte fotball, hoppet tau og lekte til mørket plutselig var der og hentet dere utålmodig inn - og det altfor tidlig! Det var så gøy, med så mye nytt og spennende å finne på at tiden bare løp fra deg.

Den samme følelsen vil du oppleve på en tur til Marrakech.

Se store bilder av livet i Marrakech her ...

Djemaa el-Fna i solnedgang. Stedet hvor den "røde by" samles hver kveld. Se bildene av folket her i bildespesialen. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Djemaa el-Fna i solnedgang. Stedet hvor den "røde by" samles hver kveld. Se bildene av folket her i bildespesialen. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


På den tradisjonsrike handelsplassen Djemaa el-Fna kommer du til å treffe spåmenn, slangetemmere og pågående guttefanter med apekatter som tar saltomortale for en 20-kroning.

I soukene vil du bli innhentet av selgeren som prøver å overbevise deg til å kjøpe de påskegule babouchene (sandaler) du alltid har ønsket deg, men aldri kommer til å finne maken til andre steder i byen.

En reise i tid

Går du på vandring forbi turistdelen av medinaen og videre inn i smiene, blekeriene og andre work shops, vil en annen verden åpne seg. Store smil blir avløst av en hverdag du ikke kan forestille deg.

Barnearbeideren som sitter og hamrer ut de marokkanske lampene du kjøper med deg hjem, den lokale handelsmannen som selger skinn til dem som fargesetter de gule babouchene og kjøtthandleren som halal-slakter høner og putter de hodeløse kroppene opp ned i en blikkboks til de har løpt fra seg.

Etter en dag med opplevelser du ikke trodde fantes lenger, vil du trekke deg tilbake til rommet i den tradisjonelle riaden du bor på. Et tradisjonelt berbersk hotell som like godt kan bli styrt av en nordmann som en ørkennomade.

Eller kanskje du havner på en itzy glitzy restaurant og nattklubb i utkanten i Hivernage-området. Hvor eliten i det muslimske Marokko og turister skåler i gin tonic og magedanserinner roterer yppig rundt på bordene.

Les også: Marrakesh - én by, tre muligheter

Uansett hva du gjør og hvor du havner og hva du gjør i "den røde by", er Marrakech et av veldig få steder i verden du kan runde et hushjørne og forflytte deg 200 år i tid.

Reis, opplev og nyt det før det er for sent.

Se store bilder av menneskene i Marrakesh her ...

Slik kommer du deg til Marrakesh

Norwegian flyr direkte til Marrakesh fra Oslo. Med andre rutefly må du via en europeisk flyplass. Apollo har charterturer til Marrakesh, men da lander man i Agadir, en fire timers kjøretur unna.

Fakta om Marrakesh

 • Marrakesh har cirka to millioner innbyggere.
 • Prisnivået er lavt.
 • Høysesongen varer fra oktober til april. I sommermånedene er det veldig varmt.
 • På nett: Visit Morocco

  Mer fra Marokko:


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer