101 ting du IKKE bør gjøre før du dør

Det måtte jo komme ...

Publisert
Sist oppdatert

Vi får råd fra alle kanter om hva vi bør få med oss av reiseopplevelser. Du MÅ se Colosseum i Roma. Du har ikke levd før du har danset samba under karnevalet i Rio!

Jada, jada.

Og det finnes selvsagt bøker som lister opp 100 ting du bør gjøre før du dør. Litt kuriosa: forfatteren av en bok med dette navnet døde tragisk nok ganske ung - og han rakk bare å krysse av rundt 50 ting før han takket for seg.

Men nå har motstykket til slike bøker kommet: 101 things NOT to do before you die.

I Richard Wilsons bok får du vite hvilke reiseopplevelser du helst bør droppe - det er stort sett de alle andre turister drar mann av huse for å få med seg.

Wilson advarer om at typiske "en gang i livet"-opplevelser ofte ender opp som skuffelser, skriver britiske telegraph.co.uk.

Hit reiser vi IKKE tilbake - se hvilke steder DinSides reisejournalister ikke ble sjarmert av.

Boken er selvsagt skrevet med et glimt i øyet. Forfatteren er forøvrig en av produsentene bak tv-programmet Have I Got News For You, som er originalen til NRKs Nytt på nytt.

Her er noen av opplevelsene Wilson mener du kan være foruten:

Taj Mahal ligger like ved en stinkende elv. Foto: Dirad
Taj Mahal ligger like ved en stinkende elv. Foto: Dirad Vis mer


 • Taj Mahal i India - bak Taj Mahal renner en av verdens mest forurensede elver - Yamuna. 57 prosent av New Dehlis kloakk og avfall dumpes i den.
 • Pyramidene i Egypt - de ligger like utenfor usjarmerende Kairo ... en stor skuffelse.
 • Verdens verste turistfeller

 • Fallskjermhopping - å hoppe ut av et fly for moro må virke merkelig på de som er blitt tvunget til det i en krigssituasjon, og ikke ville gjort det igjen om de hadde fått betalt for det.
 • Ha sex ombord et fly - det er så vidt plass til å pisse der inne, så hvordan kan erotiske eskapader bli særlig vellykket?

 • Machu Picchu i Peru
 • Han skriver følgende om sistnevnte, som ble kåret til et av verdens nye underverker:

  - Det er en reise på 100.000 kilometer - 12 åreknutefremmende timer på et fly, etterfulgt av en blæresprengende syv timer lang busstur - for å oppleve noe du heller kan se Michael Palin klatre opp til på tv - og det i selskap med 400.000 intenst irriterende ungdommer på jorda rundt-tur, som synes det er sjukt kult, esse.

  PS! Har du ikke besøkt noen av de nevnte stedene, men likevel litt lyst? Sjekk ut disse sakene:

  Kappløp mot Machu Picchu
  Taj Mahal - eksotisk valentinsdag i India

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer