Parfyme, makeup og hudpleie på taxfree

11 av 15 produkter er dyrere

Et godt råd er å sjekke prisen hjemme før du drar kortet i taxfree-butikken.

DYRERE: Vår prissjekk viser at 11 av 15 produkter er dyrere i den billigste taxfreebutikken enn i den billigste norske nettbutikken. Foto: Shutterstock / NTB
DYRERE: Vår prissjekk viser at 11 av 15 produkter er dyrere i den billigste taxfreebutikken enn i den billigste norske nettbutikken. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grensene har åpnet igjen, og mang en nordmann velger å ta en tur til utlandet enten med fly eller båt.

Og med det kommer noe mange verdsetter og andre gjerne vil ha avviklet: taxfree-handel.

Der kan det være mye penger å spare om du handler de riktige varene, kanskje særlig med tanke på alkohol og tobakk, men det er også mye som ikke er billigere, viser vår pristest.

15 produkter sjekket

Vi har sjekket prisene på utvalgte produkter innen hudpleie, kosmetikk og parfyme på tre «danskebåter» (Fjordline, DFDS og Color Line), samt på taxfree-butikken i ankomsthallen på Gardermoen.

Det har vi gjort helt uten å reise, via selskapenes taxfree-kataloger på nett. Prisene har vi så sammenliknet med den laveste prisen vi fant på Prisjakt.no for samme produkt. Prisene ble hentet inn 12. juli.

Av de 15 prisene vi sjekket var det faktisk bare fire produkter som var rimeligere på den billigste av taxfree-butikkene enn om du bestiller dem fra en norsk nettbutikk. I den dyreste taxfree-butikken var bare 2 av 15 produkter billigere.

Både Fjordline og DFDS oppgir sine priser i danske kroner. Her har vi brukt kursen per 12. juli, som ifølge Norges Bank betyr at 100 danske kroner er cirka 139 norske kroner. Merk at vi bare har sett på priser for enkeltprodukter, altså ikke 3 for 2-kampanjer, egne priser for klubbmedlemmer eller liknende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.