11 skadd etter ekstrem turbulens

Et fly med over 200 passasjerer måtte snu som følge av turbulens.

MÅTTE SNU: 11 personer ble hastet til sykehus som følge av ekstrem turbulens. Skjermbilde: Flightradar24
MÅTTE SNU: 11 personer ble hastet til sykehus som følge av ekstrem turbulens. Skjermbilde: Flightradar24 Vis mer
Publisert

Et fly som var på vei fra Barbados til Manchester i England måtte foreta en nødlanding i Bermuda etter å ha blitt rammet av ekstrem turbulens.

Den dramatiske hendelsen førte til at 11 passasjerer ble skadd. Det skriver deriblant den britiske avisa The Independent.

De 225 passasjerene om bord på flyet, som hadde vært på en cruisetur i Karibia, skulle opprinnelig lande i Manchester i god tid før julaften.

Fikk ikke tilbringe jula hjemme

Passasjerene ble imidlertid nødt til å tilbringe tre dager i Bermuda etter nødlandingen - julaften, første juledag og mesteparten av andre juledag.

Flyet hadde lettet fra Barbados en time for seint, og var forventet å ankomme Manchester like før klokka 06 den 24. desember.

To og en halv time inn i flyturen så pilotene seg nødt til å omdirigere til nærmeste flyplass - LF Wade International Airport i Bermuda, der de landet fem timer etter avgang.

Beklager

- Vi er klar over situasjonen og jobber iherdig for å sikre trivselen til alle involverte. Vi er ekstremt takknemlige for den raske responsen fra alle våre nødetater som sørget for passasjerenes og mannskapets sikkerhet.

Det sa Bermudas fungerende minister for nasjonal sikkerhet, Owen Darrell, ifølge The Independent.

Ifølge en talsperson ved cruiseselskapet skulle hjemreisen fra Bermuda være 26. desember.

- Vi beklager sterkt for denne forstyrrelsen av reisen etter ferien, og vi samarbeider med flyselskapet og hotellene for å ta vare på passasjerene og sikre at de kommer hjem så snart som mulig, sa vedkommende, ifølge avisa.