11 veier til billigere ferie

Slå til på chartertilbud når de er best, følg med på lavpriskampanjene og velg de billigste landene. Her er feriens beste sparetips.

Publisert
Sist oppdatert
Skremmer ferieprisene vannet av deg? Illustrasjonsfoto: Marita Solem Markussen Foto: Marita Solem Markussen
Skremmer ferieprisene vannet av deg? Illustrasjonsfoto: Marita Solem Markussen Foto: Marita Solem Markussen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Et jomfruelig ferieår står for døren, og det er snart tid for å planlegge når og hvor årets fire til fem ferieuker skal brukes. Med våre tips kan du sikre deg mest mulig ferie til lavest mulig pris. Det betyr penger igjen på budsjettet når desember og julehandelen igjen venter.

 1. De billigste ferieperiodene

 2. Dropp skoleferien

 3. Slik sikrer du deg kampanjetilbudene

 4. Mest valuta for hver krone

 5. Tenk utradisjonelt

Reis charter i mai, august og desember

Trender avgjør hva operatørene tilbyr og hva du og andre kunder kjøper. Satser du på de litt mindre hete destinasjonene, er sjansene større for gode kjøp. Har operatørene overvurdert markedet, kan du få gunstige tilbud i siste liten.

I flere år har vi sett at pakketurer til Syden er aller billigst i mai, august/september og desember. Det samme var tilfellet i 2003. Hete julidager i Norge kombinert med avslutning av fellesferien i månedsskiftet juli/august, ga rekordmange ledige lavprisferier i åtte uker på rad på sensommeren. Prisene holdt seg mellom 500 og 1.000 kroner helt fra starten av august og frem til høstferien.

Kun fire uker i 2003 har vi ikke funnet restplasser til under 2.500 kroner, mens vi i hele 23 av årets 52 uker har funnet charterreiser til under tusen kroner. Da får du som regel kun flyreisen.

 • Se prisutviklingen på restplassreiser i 2003.

 • Her er storbyene vi drømmer om i år og dette er årets mest trendy reisemål
 • Unngå skoleferien

  Tradisjonelt sett styrer skoleferier og fridager priser og tilgjengelighet av reiser. Vil du reise billig, styrer du derfor unna ferieperioder og offentlige fridager. Denne pristrenden er imidlertid ikke like tydelig nå som for noen år siden. Med flere feriedager å bruke, har nordmenn blitt mer fleksible når det gjelder valg av feireperiode, og vi reiser dessuten oftere enn tidligere. Det betyr at prisstigningen i ferieperiodene ikke er så markant som den en gang var.

  Vi lar oss også påvirke av det som skjer rundt i verden og av været hjemme. Er sommeren varm, blir sensommerreisene ekstra billige, slik tilfellet var i fjor. I mars/april 2003 så vi også et tydelig prisfall i forkant av krigsutbruddet i Irak, og derfor ble ikke påsken like kostbar for siste-liten-turisten som vi har sett i tidligere år.

 • Her er oversikten over skolenes ferie i 2003/2004

 • Følg med på kampanjetilbud

  Det er mange aktører i reisebransjen som gjerne vil ha deg som kunde, og for å lokke deg ut av landet, annonseres jevnlige kampanjepriser og spesialtilbud. Det gjelder å være på hugget når de beste tilbudene dukker opp.

 • Vær førstemann til de gode tilbudene, og skaff hotellovernattinger til halv pris.

  Her er tipsene for tilbudsjegeren.

 • For tiden er euroen dyr og dollaren billig for deg som tar utgangspunkt i kroner.
  For tiden er euroen dyr og dollaren billig for deg som tar utgangspunkt i kroner. Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]


  Få mest mulig for hver krone

  For å utnytte feriepengene best mulig, reiser du dit valutaen er svak i forhold til norske kroner. I år betyr det at den budsjettbevisste bør unngå reiser til eurolandene, da euroen for tiden er sterk i forhold til krona. Det samme gjelder for Storbritannia og andre land der du fyller lommeboka med britiske pund.

 • Få mest mulig valuta for krona

 • Et annet pengetriks er å dra dit levekostnadene er lavest. Selv om du flyr langt og relativt dyrt, kan spesielt lengre ferier bli billigere om du drar til lavkostland. Det du sparer på å bo og leve vil raskt overstige den ekstra flykostnaden. Det kan for eksempel gjelde land som Thailand, Malaysia og Vietnam.

 • Verdens billigste land (fra høsten 2002).

 • Tenk utradisjonelt

  Velger du originale ferieformer kan det være store penger å spare. Stadig flere prøver for eksempel å bytte bolig i ferien. Da tar du den sjansen å la andre bo i din bolig, men får til gjengjeld et fullt utstyrt hus til gratis bruk i ferien. Populære land for denne ferieformen er Italia, Spania og Frankrike.

 • Tenk utradisjonelt - bytt bolig i ferien


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer