12 smarte reisetips for småbarnsfamilien

Det kan være ganske strabasiøst å fly med barn. Her er 12 tips for å gjøre reisen lettere for både foreldre og barn.

Publisert
Sist oppdatert

Det krever sin kvinne å reise med små barn. Det går nok sånn passe greit i de fleste tilfeller, men med litt planlegging blir flyreisen så smertefri som mulig. Her er våre tips til hva du kan gjøre for at reisen skal bli så vellykket som mulig. Har du flere lure tips, er du velkommen til å dele dem med andre i diskusjonsforumet nederst i artikkelen.

God reise!

1: Møt opp i tide - og litt til

God tid er alfa og omega for reg som skal ut og reise med barn. Beregn en halvtime ekstra for mer omstendelig innsjekk, pakking og sending av spesialbagasje og forflytning til gate som selvsagt tar lengre tid enn dersom du reiser alene. Betjeningen ved spesialbagasjen er ikke forpliktet til å hjelpe deg å pakke inn barnevogn og annen spesialbagasje, men vår erfaring er at de gjerne hjelper til, i alle fall dersom du trenger hjelp. Beregn også tid til eventuelt skift.

2: Sammenleggbar trille

Barnevognen må gjerne sendes som spesialbagasje, i alle fall fra Gardermoen, men de aller fleste flyselskapene lar deg ta med en sammenleggbar trille til flytrappen, som du får igjen når du kommer av flyet. Det blir fort langt å gå for små bein på store flyplasser, og det blir fort slitsomt for mors og fars armer å bære klumpen på små bein når han blir sliten - så en trille letter oppholdet på flyplassen betraktelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer