12 veier til lettere ferieplanlegging

Når kan familien reise på vinterferie, hvilke skibakker er de beste – og hva koster danskebåten? Vi har reiseverktøyene som gjør ferieplanleggingen enklere. Her finner du dem:

Publisert
Sist oppdatert

Alle reiseverktøyene er tilgjengelige via lenker i venstremargen, men her er en guide til hvilke verktøy vi har – og forklaringen på hva de gjør.

Restplasser

12 veier til lettere ferieplanlegging


Vårt best besøkte verktøy er restplasslisten. Dette er stedet å gå for deg som er på jakt etter en billig ferie. Her finner du i hovedsak solferier, men du kan også finne byferier og skiferier. Søk etter billigreiser i Norge, Sverige og Danmark – og sorter etter laveste pris eller ønsket dato. Du kan også få restplassvarsling som SMS til din mobiltelefon, klikk her for å lese mer om det.

Chartersøk

Dette er stedet for deg som planlegger å reise på chartertur, men som ikke helt har bestemt deg for selskap. I vårt chartersøk kan du søke etter charterreiser som tilbys av de største turoperatørene i Norden. Du søker på avreisested, ønsket destinasjon, ønsket måned og ønsket makspris – og vips, så har du en liste med mulige reiser som passer akkurat deg. Glimrende til å sammenlikne prisene fra de forskjellige charteroperatørene.

Reiseguiden

Reiseguiden er lesernes eget forum. Her kan du lese rundt 800 artikler med opplevelser og tips fra hele verden, og du kan se hvordan nesten 10.000 lesere vurderer forskjellige steder på mat, service, prisnivå med mer. Du kan også legge inn dine egne vurderinger og skrive egne reisebrev.

Fergeguide

Fergeguiden hjelper deg med å finne fergereisen. Søk blant fergereiser fra Norge og Göteborg med Color Line, Stena Line, DFDS Seaways, Fjord Line og Smyril Line. Om du vil til Danmark, Sverige, Shetland eller Storbritannia; her får du prisene.

Skiguiden

Skiguiden hjelper deg til å finne det beste alpinanlegget etter dine behov. Om det er løypevariasjon, barnevennlighet, service eller valuta for pengene – i Skiguiden kan du se hvordan leserne har vurdert skianleggene. Les også lesernes artikler om norske skisteder.

Snødybder

I samarbeide med Skiinfo.no gir vi deg vær- og føreforhold i norske skibakker. Her kan du sjekke snødybde, hvor mange heiser og bakker som er åpne, og om det er solskinn eller regn.

Valutakalkulator

Hvor mange euro får du for 1.000 norske kroner? Hvor mye koster egentlig hotellrommet i Thailand? Og hva betalte du egentlig i norske kroner for det teppet i Tyrkia? Glem de vriene regnestykkene, valutakalkulatoren gir deg svarene med noen enkle tastetrykk.

Skoleferien?

Når kan dere bestille vinterferie, når er siste dag før sommerferien, og når var det påskeferien begynte? Kjekt for barnefamiliene – som må bestille reise i skoleferien, og kjekt for andre – som kanskje helst bør ligge unna skoleferien for å slippe massene og de høye prisene.

Omregner

Hvor lang er en engelsk "mile", hvor mange grader celsius er 70 fahrenheit, og hvilken norsk barnestørrelse tilsvarer den engelske størrelse 43? Vår omregner hjelper deg med å få oversikt over utenlandske størrelsesordener på mange områder; om det er temperaturer, skostørrelser, vekt, herrestørrelser eller annet.

Flypriser

Her kan du søke etter flypriser, som er tilgjengelige gjennom Prisma.

Fly i rute?

Skal du plukke opp svigermor på flyplassen, eller lurer du på når dette flyet ditt egentlig gikk? I vårt flysøk kan du sjekke avgangs- og ankomsttider i Norge og utlandet med flyselskapene SAS, Braathens og Widerøe.

Reisesøker

I vår Reisesøker kan du søke etter flybilletter, hoteller og leiebil. Tjenesten er nyttig både for deg som kun er ute etter å sjekke priser, og for deg som også ønsker å bestille reisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer