13 tips for deg som skal leie feriehus

Her er gode råd før du bestemmer deg.

Er familien stor, kan det lønne seg å leie i stedet for å bo på hotell. Foto: Colourbox
Er familien stor, kan det lønne seg å leie i stedet for å bo på hotell. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De 13 tipsene:

  • Det første du bør tenke på er hva slags ferie dere ønsker. Vil dere på en storbyferie, eller ønsker dere en ferie med sol og varme? Deretter bør dere se på reisemål som kan passe til kriteriene deres.
  • Vurder hva de enkelte medlemmene ønsker å få ut av ferien. Mor vil kanskje sole seg, mens far vil fiske og barna vil ha muligheter for å bade. Finn ut hvem som ønsker hva, og prøv å kombinere reisen slik at alle får noe de ønsker seg.
  • For å undersøke om reisemålet passer for dere, kan det være lurt og kontakte et turistkontor for landet dere skal til. De kan gi svar på spørsmålene deres. De fleste turistkontorene for europeiske land holder til i Skandinavia så det skal ikke være noe problem å komme i kontakt med disse.
  • Sjekk planløsningene i huset slik at det passer. Det kan være greit å vite at de voksne har et sted å oppholde seg om kveldene uten å vekke barn. Eller at det ikke blir for trangt.
  • Hvis dere skal få besøk bør du også sjekke at det er plass nok. Hvis eieren har oppgitt at huset eller leiligheten rommer fire personer, så er det som regel ikke plass til flere, og eieren har heller ikke forsikring for flere personer enn det er oppgitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.