13 tips for deg som skal leie feriehus

Her er gode råd før du bestemmer deg.

Er familien stor, kan det lønne seg å leie i stedet for å bo på hotell. Foto: Colourbox
Er familien stor, kan det lønne seg å leie i stedet for å bo på hotell. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De 13 tipsene:

 • Det første du bør tenke på er hva slags ferie dere ønsker. Vil dere på en storbyferie, eller ønsker dere en ferie med sol og varme? Deretter bør dere se på reisemål som kan passe til kriteriene deres.
 • Vurder hva de enkelte medlemmene ønsker å få ut av ferien. Mor vil kanskje sole seg, mens far vil fiske og barna vil ha muligheter for å bade. Finn ut hvem som ønsker hva, og prøv å kombinere reisen slik at alle får noe de ønsker seg.
 • For å undersøke om reisemålet passer for dere, kan det være lurt og kontakte et turistkontor for landet dere skal til. De kan gi svar på spørsmålene deres. De fleste turistkontorene for europeiske land holder til i Skandinavia så det skal ikke være noe problem å komme i kontakt med disse.
 • Sjekk planløsningene i huset slik at det passer. Det kan være greit å vite at de voksne har et sted å oppholde seg om kveldene uten å vekke barn. Eller at det ikke blir for trangt.
 • Hvis dere skal få besøk bør du også sjekke at det er plass nok. Hvis eieren har oppgitt at huset eller leiligheten rommer fire personer, så er det som regel ikke plass til flere, og eieren har heller ikke forsikring for flere personer enn det er oppgitt.
 • Aldri lei et hus uten å ha sett bilder både inne og utenfor huset. Bruk litt tid til å studere bildene, det er viktig å vite at huset er i god stand. Studer også bilder utenifra, på den måten kan du blant annet vite om dere har noen naboer like ved.
 • Sørg for å ha sjekket ut beliggenheten. Da vet du hvor langt det er fra flyplassen, og kan samtidig se hvilken avstand det er til strand eller sentrum. Dette kan du undersøke ved hjelp av Google maps.
 • Se etter om huset inkluderer vann og strøm. På enkelte av utleieleilighetene og husene må du lese av målerne når du kommer, og når du reiser igjen. Da kan det komme en del tilleggskostnader.
 • Se alltid hva du bør ta med deg, og hva som allerede er der. Må du ha med vaskemiddel? Er det dyner og puter der? Må du kanskje ha med deg sengetøy og laken.
 • Finn ut om huset eller leiligheten har oppvaskmaskin og/eller vaskemaskin. Det kan være greit å ha en vaskemaskin, spesielt hvis man har med barn. De fleste vil heller ikke stå med oppvasken i ferien sin.
 • Tenk over at de fleste bassengene som følger med i de sørligere strøkene ofte ikke er oppvarmet. De fylles i mai og tømmes rundt oktober måned. Dermed er det ikke sikkert bassenget er varmt nok til å bade i, hvis dere reiser litt utenfor sesongen.
 • Det lønner seg å bestille 3-4 måneder før du skal reise. De beste husene og leilighetene går først, og for å kapre en av disse må du være tidlig ute.
 • Forhør deg om hvordan sengeplassene er fordelt. Hvis det står fire sengeplasser er det greit å vite at dette ikke er to køyesenger på ett rom.

Tipsene har vi fått av Grete Sexe i Novasol.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer