13 tips mot trøbbel

Selv om du er norsk, må du ikke å drikke deg stupfull, ha sex på stranden eller ta bilder av folk du synes er rare.

Publisert

” Det er lett å lyve når du er langt hjemmefra” heter det. Og det er vel ikke til å komme bort i fra at enkelte nordmenn slår seg litt ekstra løs når de er i utlandet. Selv om du ikke vil være en kjedelig kontrollfrik på tur, kan det være lurt å bruke hodet. Det gjelder også i Mexico.

Rådene nedenfor er basert på undertegnedes og andre norske turisters erfaringer fra reiser i landet, råd fra Den meksikanske ambassaden og fra Europeiske Reiseforsikring.

Pass opp for piratdrosjer. I Lonely Planet advares turister mot drosjeran i Mexico City. Den beste forholdsregelen du kan ta mot slike ran, er å la være å praie en drosje på gata. Bestill drosje via resepsjonen på hotellet, eller gå til en holdeplass. Spør om å få se lisensen til sjåføren.

Unngå rush på T-banen. Jenter som tar T-banen i rushtiden, blir gjerne utsatt for klamme grep fra medpassasjerer. Det er også lett å ”miste” medreisende i folkemengdene.

Trygg busstur. I de turistifiserte delene av Mexico har de godt utbygd bussnett, der bussene blant annet er beregnet på turister. Skal du reise rundt i landet, er det trygt å ta disse bussene. Haiking er ikke et anbefalt alternativ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer