Riga Latvia

14-dagers selvisolering for norske turister

Siden fredag ettermiddag gjør høye norske smittetall at vi ikke lenger kan reise fritt inn i «smittefrie» Latvia.

LAV SMITTE: Latvia er landet i Europa med minst smitte. Siden fredag er det derimot blitt vanskelig for nordmenn å besøke landet, her fra gamlebyen i Riga. Foto: NTB Scanpix
LAV SMITTE: Latvia er landet i Europa med minst smitte. Siden fredag er det derimot blitt vanskelig for nordmenn å besøke landet, her fra gamlebyen i Riga. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Latvia har lenge vært et av landene med minst smittespredning i Europa, og er per i dag det landet med aller minst smitte, nærmere bestemt 4,8 tilfeller per 100.000, etterfulgt av Finland med 6,4 tilfeller per 100.000 innbyggere - og er noen av få, gule land nordmenn kan reise til basert på norske myndigheters reiseråd.

Finland valgte i slutten av august nok en gang å stenge grensene for nordmenn. Latvia, med reisefavoritten Riga som hovedstad, har i forbidelse med Covid-19 innført et system med røde og gule land.

Men at et land er gult, betyr noe helt annet i Latvia enn i Norge:

Reiser du fra et land som har over 16 smittetilfeller per 100.000 innbyggere, havner du i den gule kategorien, som gjør det vanskelig å besøke landet som turist. Fredag ble det klart at Norge nå er et slikt gult land for Latvias del.

Selvisolering i 14 dager

Fredag ettermiddag ble det klart at Norge nå er over Latvias nedre grense, ettersom vi per i dag har 17,3 smittetilfeller per 100.000 innbyggere, ifølge tall fra European Center for Disease Protection and Control (ECDC).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer