141 netter i feststemning

BARCELONA: Terror til tross, i Barcelona blir det likevel en storslagen folkefest - 141 dager til ende. Det er ventet fem millioner besøkende til det spektakulære festen som skal koste 2,8 milliarder kroner. På søndag åpnes dørene til Universal Forum for publikum.

Slik vil Forums hovedbygning se ut i mai.

Foto: Universal Forum 2004 Foto: Universal Forum 2004
Slik vil Forums hovedbygning se ut i mai.

Foto: Universal Forum 2004 Foto: Universal Forum 2004 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bugge Wesseltoft, Lou Reed, Mikhail Gorbachev, Shirin Ebhadi og Gro Harlem Brundtland. Terrakottakrigerne fra Xi-an, Enrique Iglesias og karnevalstrupper fra Bahia i Brasil. Alt og alle skal til Barcelona i sommer. Den nedslitte arbeiderbydelen Sant Adrià de Besòs og den tilhørende kystlinja, er omformet til en hånd, Forum 2004s symbol, og skal være festarena for anslagsvis fem millioner gjester fra hele verden i perioden 9. mai og i 141 dager fremover. 327 millioner euro, tilsvarende i overkant av 2,8 milliarder kroner er satt av til festen. Temaene for feiringen er fred, dialog og kulturelt mangfold.

Folkefesten starter for alvor søndag den 9. mai, men allerede lørdag kveld kommer den spanske kongen, Juan Carlos, for å overvære den offisielle åpningssermonien.

Info

Billettprisen for barn er satt til 12,60 euro, mens voksenbilletten koster 21 euro, henholdsvis 105 og 174 kroner. Det er også mulig å kjøpe tredagerspass og sesongkort. Billettsalget startet allerede i desember og det har vært lagt ut rabatterte billetter frem til åpningen. Billettene fås kjøpt en rekke steder: ServiCaixa, El Corte Inglés, Telentrada.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer