153 omkommet i flystyrt

Flyet skulle lette fra Madrid da det gikk galt.

Publisert
Sist oppdatert

Et tjuetalls personer overlevde ulykken som skjedde onsdag ettermiddag, men mange av disse er hardt skadet. Dermed kan dødstallet stige ytterligere.

Spanair-flyet var på vei fra Madrid til Las Palmas med 172 personer ombord. Like etter take-off tok det etter all sannsynlighet fyr i venstre flymotor, skriver bbc.co.uk.

Ifølge øyevitner, var bakerste del av flyet totalt utbrent, og delene spredt utover.

De overlevende, ble kastet ut av flyet da det krasjlandet, og havnet i en liten elv som går ved rullebanen.

Hadde teksniske problemer

Flyet var 15 år gammelt, og av typen MD82, og skal ha hatt tekniske problemer i forkant av ulykken. Det skulle ha tatt av klokken 13, men ble kalt tilbake pga. tekniske problemer, og tok ikke av før cirka 14.20.

Det er SAS som eier Spanair. Flyet som var på vei til Kanariøyene, hadde også Lufthansa-passasjerer ombord, da de tre flyselskapene samarbeider.

Det skal ha vært både spanske, tyske, nederlandske og svenske passasjerer ombord, ifølge Reuters.

Flyulykken er Spanias verste siden et Avianca Boeing 747-fly krasjet ved landing i Madrid i 1983. Da mistet 181 personer livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer