16 500 avganger rammes

Varsler massekanselleringer.

MASSEKANSELLERING: Rundt 16 500 flyginger rammes av arbeid på fire franske flyplasser. Foto: FP PHOTO/Joel Saget/NTB
MASSEKANSELLERING: Rundt 16 500 flyginger rammes av arbeid på fire franske flyplasser. Foto: FP PHOTO/Joel Saget/NTB Vis mer
Publisert

Reisende med fly til og fra den franske hovedstaden i januar og februar neste år bør belage seg på utfordringer.

Ifølge det franske nyhetsnettstedet BFM planlegges det oppgraderinger på lufttrafikkontrollsystemene til fire flyplasser i Paris-området. Mens arbeidet pågår, er flyselskapene blitt bedt om å kutte antall flyginger med 20 prosent, som betyr at rundt 16 500 flyginger vil bli kansellert.

Air France uttaler til franske medier at de blir nødt til å kansellere enkelte kort- og mellomdistanseflyginger og at det for Air France-KLM-gruppen vil bety 4200 avganger, mens langdistanseflyginger prioriteres i tidsrommet oppgraderingene pågår.

Flyselskapet har allerede kansellerte flyginger, varslet reisende og tilbudt dem overganger til andre avganger på den aktuelle dagen, opplyser Air France.

Overfor DinSide bekrefter Tonje Sund, pressesjef i SAS, at alle flyselskaper er instruert om å redusere flyginger til Paris Charles de Gaulle i perioden 8. januar til 11. februar.

- SAS har løst det ved å kansellere en av de to daglige avgangene mellom Stockholm og Paris Charles de Gaulle i den perioden. Oslo og København til Charles de Gaulle blir i prinsippet ikke berørt av dette, forteller hun.

Disse fire flyplassene rammes:

  • Charles de Gaulle
  • Orly
  • Le Bourget
  • Beauvais

Arbeidet vil foregå mellom 9. januar og 14. februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer