16 tøffe turar med Arne Hjeltnes

"Barn ingen hindring" har en storartet målgruppe -- alle oss foreldre som har dårlig samvittighet fordi vi ikke føler vi gjør nok med ungene våre. Selv om de fleste av oss sannsynligvis er mer ute med barna enn våre foreldre noen gang var, ønsker vi til enhver tid at vi kunne gjøre mer. Og mer og mer og mer...

Barn ingen hindring, hevder Arne Hjeltnes i sin turbok.
Barn ingen hindring, hevder Arne Hjeltnes i sin turbok. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arne Hjeltnes er tydeligvis meeeget flink til å komme seg ut med sine tre barn; Agnes (3), Ingeborg (7) og Ømjer (9). Sammen med barnas mor, Cathrine Gehrken, har han så tatt bilder, laget små fortellinger om sine egne turer -- og laget en bok med masse tips om hva som bør gjøres for at turen skal bli hyggeligst mulig.

Totalt inneholder boken "16 turer for små og store i Norge", delt inn etter måneden de er foretatt i. Man kan begynne med isfiske (januar), hvor Hjeltnes har tatt med seg barna til Bogstadvannet laget noen hull i isen og fisket de minste fiskene som kanskje noen gang er tatt på krok her i landet. "Isfiske er best i klart vêr, seiar ekspertane. Ikkje skjønar eg korleis fisken kan bry seg om det. Den som er under isen. Kanskje er det slik at isfiske er best for isfiskarar i fint vêr?" Men man får faktisk lyst til å dra avgårde og prøve selv, og da er det strålende at boken inneholder både tips om hvor man kan finne ut mer om isfiske, opplysninger om nyttig utstyr og en rekke andre ting.

I februar drar familien avgårde på skitur over Oleskar til Beitostølen, igjen med gode råd både når det gjelder riktige ski til barna, hva man kan snakke om på turen, hva som er med i sekken osv. For å kunne dra med seg barn på litt lengre turer, anbefaler Hjeltnes at man tar med et tau som de kan dras i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer