17. mai - verdens barnsligste nasjonaldag

Tusenvis av glade unger, festkledte voksne, konserter, fyrverkeri og masser av god mat. Den festligste begivenheten denne ukens må vel være feiringen av 17.mai.

17. mai - verdens barnsligste nasjonaldag
Publisert

Jada - vi har hørt det før. Norges nasjonaldag er helt spesiell. Og det er ikke bare propaganda. Det finnes ingen feiringer lik denne i verden. Mens andre land paraderer militære styrker forbi presidenter og andre notabiliteter, så er det veldig annerledes i her hjemme. Gatene domineres av skokker av hoiende unger, og enda mer hoiende russ med henholdsvis iskremfjes og fylletryner. Vi lager leker for barna og festmiddager for voksne… Den norske nasjonaldagen er annerledes og det er en spesiell opplevelse - også for dem som ikke har opplevd den tidligere.

Denne 'ukens hotspot', stedet å være, må derfor bli Norge og den norske nasjonaldagen.

I Norge

Med hjemlandet som 'hotspot' er det også naturlig å velge Oslo som det aller hotteste. Med det mest berømte av alle barnetog, med kongefamilien på plass på balkongen og med horder av russ som flørter med kronprins og prinsesse. Hovedstaden er stedet for den mest sentrale 17. mai feiringen. Vil du ha en vri på feiringen i Oslo kan du dra til Grünerløkka. Her står SOS Rasisme og Oslo Røde Kors for arrangementet "17. mai for alle". Det blir underholdning og musikk fra flere scener fra klokken 15 til 21.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer