200.000 nordmenn på fjelltur

Reisearrangørene tjener godt på jentene mens gutta klarer seg selv.

Publisert
Sist oppdatert

Kjerringmarsj og kjerringtorg er noen av grepene turentusiaster fra Rjukan bruker for å få Kari Nordmann ut på tur. Men hva med Ola?

- Gutta er nok mer interessert i konkurranse enn sosial turgåing, sier markeds- og salgssjef i Destinasjon Trysil, Jan Hatten.

De siste årene har friluftstilbudene økt i takt med den gryende interessen. Særlig for kvinner skorter det ikke på tilbud. Her finner vi både fjellmarsjer og sykkelritt med ingen adgang for menn. Og interessen er stor.

Vi vil bruke kroppen vår

- Naturopplevelser er i vinden, sier kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforening, Merete Habberstad.

De har hatt rekordøkninger i antall medlemmer åtte år på rad, og ligger nå oppunder 200.000 medlemmer. Habberstad tror den økte interessen for friluftsliv er en del av en miljøvennlig livsførsel og at man vil bruke sin egen kropp som motor når man skal på tur. Og hun understreker at menn utgjør over halvparten av medlemsmassen.

Jan Hatten mener at det er flere spesialtilbud for kvinner fordi de er mindre interesserte i konkurranse og mer opptatt av å komme i form sammen med jentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer