2.309 deilige europeiske strender

Foruten åtte blå flagg som har gått til strender i Sør-Afrika, finner du alle de blå hedersbevisene i Europa i 2004. Det vil nok endre seg neste år.

Publisert
Sist oppdatert

De blå flaggene har sitt utgangspunkt i Europa, og selv om utvidelser er på vei, er det foreløpig bare Sør-Afrika utenfor Europa som er med på ordningen.

Strandvinnerne

For deg som jakter på de rene, velorganiserte og miljøsikre strendene, er Spania vinnerlandet fremfor noen. Her finnes det hele 450 strender med blå flagg. En like soleklar andreplass okkuperes av nordmenns andre sommerfavorittland, Hellas. 378 strender i det greske ferieriket har fått blå flagg for 2004. Norge inntar jumboplassen med én strand på lista, men det er likevel en forbedring fra fjorårets null. Island har to strender med.

Blåflagg-strender i EuropaSpania: 450 strenderHellas: 378 strenderFrankrike: 262 strenderDanmark: 209 strenderItalia: 201 strenderPortugal: 163 strenderTyrkia: 151 strenderStorbritannia: 123 strenderKroatia: 80 strenderIrland: 73 strenderSverige: 55 strenderKypros: 41 strenderTyskland: 38 strenderNederland: 34 strenderBulgaria: 10 strenderBelgia: 8 strenderSlovenia: 7 strenderFinland, Montenegro: 6 strenderEstland, Latvia: 4 strenderLitauen: 3 strenderIsland: 2 strenderNorge: 1 strand

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer