279 flyselskaper har flyforbud

Sjekk EUs svarteliste før du bestiller sommerens flyreise. Ikke fly med disse selskapene.

FÅR IKKE FLY I EU: Meridian Airways fra Ghana er ett av de mange hunde flyselskapene som er svartelistet og ikke får fly i europeisk luftrom.  Foto: Meridian
FÅR IKKE FLY I EU: Meridian Airways fra Ghana er ett av de mange hunde flyselskapene som er svartelistet og ikke får fly i europeisk luftrom. Foto: Meridian Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU-kommisjonen har siden 2006 offentliggjort lister med flyselskap som ikke tillates å fly i Europa. Dette er flyselskap som ikke oppfyller de internasjonale sikkerhetsstandardene.

Forbudet betyr at de flyselskapene det gjelder verken får ta av eller lande på flyplasser innenfor EU-land. Men flyselskapene kan alltids fly innenriks eller til andre ikke-EU-land, så lenge de har godkjenning fra sitt eget land.

Dersom du skal fly innenriks eller mellom land utenfor EU, kan det lønne seg å sjekke EUs svarteliste før du bestiller.

Nå har EU-kommisjonen publisert en rykende fersk liste, den 19. i rekken, med flyselskap som altså forbys å trafikkere europeisk luftrom. Totalt er det nå snakk om 279 flyselskaper fra 21 stater, som har flyforbud i europeisk luftrom. Dette er seks flere flyselskaper enn på EU-kommisjonens forrige oppdatering av svartelista, som kom i november i fjor.

Se hele listen: Disse flyselskapene er svartelistet i EU

Svenskene svartelister forbruker-verstinger

Det svenske forbrukermagasinet Råd&Rön oppdaterer jevnlig sin svarteliste over selskaper som ikke følger Allmänna reklamationsnämndens avgjørelser om hvordan tvister med forbrukere bør løses.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer