28 flyplasser uten skanningssystem

Oslo (NTB-Irene Halvorsen og Vegard K. Kvaale): Luftfartstilsynet vurderer strakstiltak for å øke sikkerheten ved regionale flyplasser før disse får skanningsystem 1. januar neste år.

Publisert
Sist oppdatert

- I henhold til regelverket har vi mulighet til å pålegge Avinor å innføre strakstiltak for å øke sikkerheten. Vi har jobbet med dette i hele kveld og konkluderer torsdag, sier informasjonsdirektør Robert Haast i Luftfartstilsynet til NTB.

 • Amok med øks på fly - reiste fra usikret flyplass
 • Slike strakstiltak kan for eksempel være manuell kontroll av håndbagasje og passasjerer før disse går om bord.

  - Men vi har ikke tatt stilling til dette ennå, understreker Haast.

  Skannere fra 1. januar

  28 regionale flyplasser får innført skanningsystem 1. januar neste år. Fram til da er mulighetene små for å undersøke om passasjerene tar med seg farlige gjenstander om bord i flyene.

  Øksa som ble brukt da en asylsøker gikk løs på piloter og passasjerer på flyet mellom Narvik og Bodø, skal ha blitt smuglet inn i flyet. Dette har ført til kritikk av sikkerheten på småflyplassene i Norge.

  - Fra 1. januar 2005 vil i alt 28 flyplasser få innført et nytt sikkerhetssystem, slik at alle passasjerer og håndbagasje som skal om bord på flyene vil bli skannet, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Marit Solbakken i Avinor til NTB.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer