289.000 reiste hit i årets tre første måneder

Nei, det er ikke Spania.

Vi nordmenn er reiseglade, men reiser mindre enn i fjor. Det skyldes mest sannsynlig finanskrisen. Foto: Colourbox
Vi nordmenn er reiseglade, men reiser mindre enn i fjor. Det skyldes mest sannsynlig finanskrisen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er et reiseglad folk, og Spania er storfavoritten. Men, i løpet av 1. kvartal 2009 var det ikke sangria og strand som lokket flest nordmenn.

Nei, for mens 139.000 dro til Spania, reiste hele 289.000 nordmenn på tur til Sverige. Det viser tall fra SSB.

Og de 289.000 reisene er ikke inkludert dagsturer på harryhandel til Strömstad. Vi snakker om overnattingsturer.

Spania er totalt sett det største utenlandsreisemålet for nordmenn. På andreplass kommer dejlige Danmark. Sverige har tredjeplassen, men første kvartal var det altså landet over kjølen som lokket flest. Som nevnt reiste 139.000 til Spania, mens 86.000 valgte Danmark.

Det som lokker folk til Sverige er nok den svake svenske kronen. Per i dag koster 100 svenske kroner rundt 83 norske kroner. Da får du ganske mye ferie for pengene.

Hvor de 289.000 sverigeturene gikk, sier SSBs reisestatistikk noe om. På vinterstid er det sikkert skisentre som Åre og Sälen som lokker, mens storbyer som Stockholm og Göteborg sikkert også har stor apell.

Vi reiser mindre

289.000 er mange reiser, men SSBs reiseundersøkelse viser faktisk at vi reiste mye mindre i 1. kvartal 2009 sammenlignet med samme periode året før. SSBs statistikk viser at antall utenlandsreiser gikk ned med hele 19 prosent. Totalt sett gikk antall feriereiser ned med ni prosent. Nordmenn gjennomførte i alt 4,78 millioner overnattingsreiser. Det er åtte prosent færre enn i 1. kvartal 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer