30 topp spisesteder i Oslo

Michelinguiden anbefaler trevde av Tigerstadens spisesteder.

30 topp spisesteder i Oslo
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut og spise i Oslo? Du har nok av steder å velge mellom. I hovedstaden får du servert mat fra alle verdenshjørner og til alle slags priser. Noen er veldig bra, noen er bra, noen er ikke bra i det hele tatt. Så hvordan skal du velge rett?

Vi sjekket Michelinguiden og hvilke anbefalinger den har for restauranter rundt om i Oslo. Den verdenskjente restaurantguiden anbefaler faktisk 30 spisesteder i Oslo. Kriteriene for å oppnå en anbefalning fra Michelinguiden er at maten, atmosfæren, servicen og prisene skal være bra. For i det hele tatt å få besøk av Michelinguiden må restauranten ha høy standard på kjøkkenet.

Hele seks av dem har fått en michelinstjerne, noe som betyr matopplevelser på høyt nivå. En restaurant har mottatt Bib Gourmand-merket, som betyr at stedet serverer bra gourmetmat til hyggelig pris, og veldig mange anbefales som komfortable restauranter verdt et besøk.

Slik er merkingen

Slik ser Michelins kvalitetsmerker ut.
Slik ser Michelins kvalitetsmerker ut. Vis merBestikkmerket: Gafler og kniver. Gis til alle restauranter som har fått besøk av Michelinguiden. Rangeringen er fra en til fem. Et bestikkmerke betyr "Ganske komfortabel restaurant", fem merker betyr "Luksuriøs restaurant".

Hotellmerket: Viser at restauranten er plasser i tilknytning eller i et hotell. Den kan få tilleggsrangering.

Bib Gourmand- merket: God mat til en moderat pris.

Stjernemerket: Michelinstjernen. Topp gourmetmat. Rangeres fra en til tre.

Her er de 30 anbefalte restaurantene:


Prisene som oppgis refererer enten til flererettersmenyer eller pris på forret, hovedrett og dessert. Drikke kommer i tillegg. Merk at priser kan variere, så sjekk hver restaurant om du har planer om å dra. Vi har tatt utgangspunt i Michelinguidens oppgitte priser.

Husk at Michelinguidens anmeldere ikke har fått testet alle restaurantene i Oslo. De 30 på listen er ikke de eneste bra restaurantene i byen. For å finne et spisested som passer deg, sjekk ut Spisekartet.no.

Julius Fritzner Foto: Grand.no
Julius Fritzner Foto: Grand.no Vis mer
Statholdergaarden Foto: Statholdergaarden.no
Statholdergaarden Foto: Statholdergaarden.no Vis mer
Bagatelle Foto: Sune Eriksen
Bagatelle Foto: Sune Eriksen Vis mer

1. Hos Thea - to bestikk
Hos Thea serverer mat med italiensk tvist. Du kan og velge mellom flere forretter som for eksempel orientalsk ravioli fylt med stillehavsreker og desserter som innbakt kaneleple med hjemmelaget eple- og ingefærsorbet. Som hovedrett har de for eksempel nordlandstorsk, lam og and. For å se flere retter kan du gå inn på hjemmesidene deres.2. Julius Fritzner - hotellmerket
Dette er restauranten til Grand Hotel i sentrum av Oslo. Hovedretter som for eksempel uer og hjort. Til forrett kan du velge mellom østers og omvendt sushi. Dessertmenyen består blant annet av sjokolade og pasjon og Hot'n'Cold acid.
3. Grand Café - hotellmerket
Cafeen ligger på Grand Hotel. Lunsjmenyen består av for eksempel speilegg med bacon og stekte poteter, kremet fiskesuppe med blåskjell, fisk og grønnsaker, og entrecôtesandwich med soltørket tomatsalat og tartar med garnityr.
  Pris: Buffet lunsj: Fra 395 kroner til 445 kroner - meny: Fra 445 kroner til 540 kroner
 • Adresse: Karl Johans Gate 31
 • Grand Cafés hjemmeside
4. Oro - tre bestikk
Oro er en kombinert bar og restaurant. Menyen består blant annet av Pepperot ”Avruga” gravet laks, sikrogn og Ost ”Klassisk” fourme d´ambert, brie de meaux, monte enebro. Dette er en trendy restaurant og serverer internasjonal mat. Hvis du tør prøve noe mer enn kjøttkaker og flesk og duppe, kan dette være stedet.
5. Juristen Café & Bar - hotellmerket
Juristen er restauranten til et av Thon hotellene. De serverer tradisjonell mat fra smørbrød med for eksempel karbonade og potetsalat, cæsarsalat, pasta, hjemmelagt hamburger til entrecôte og laks.
6. Restaurant Eik - to bestikk og Bib Gourmand
Menyen er bestemt på forhånd og forandres hver uke. Noen eksempler fra menyen er blåskjell, kokossuppe, sashimi av laks, tunfisk og kamskjell, sprø scampi med havtangsalat, agurker, mangosalsa og chilistekt svinenakke med pac choi med hvitløk og cashewnøtter, gulrot, ingefærpuré, teriyakisaus.
7. Millennium - hotellmerket
Restauranten hører til First Hotels og serverer mat i italiensk stil. Det er en enkel restaurant som serverer for eksempel pizza og tapas.
8. Det Gamle Raadhus - to bestikk
Bygningen inneholder mye historie, og i tillegg har restauranten et stort utvalg av mat og vin. Noen eksempler på hovedretter er lammefilet fra Vesterålen og ovnsbakt skreinakke med stekt foie gras, oksehaleragout tilsmakt trøffel og pommes Anna. Til forrett kan du for eksempel velge friterte torsketunger og til dessert kan kanskje en melkesjokolademousse interessere deg.

9. Brasserie France - ett bestikk
På Brasserie Frances meny finnes blant annet gratinert løksuppe ”Tradition”, ovnsbakt torsk og fransk gjøkalvelever. Til dessert kan kanskje brasseriets store dessertvogn friste? Den består i alle fall av crème brûlée, frukter og bær, sorbet, kaker og andre godsaker.
10. Theatercaféen - to bestikk
Med sitt tradisjonelle kjøkken har Theatercaféen for eksempel reinsdyrbiff, hjortefilet og ovnsbakt kveite på hovedrettmenyen. Til forrett og dessert kan du for eksempel kose deg med Theatercaféens fisk- og skalldyrsuppe og brownies med bjørnebær og vaniljeis.
11. Eik Annen Etage - hotellmerket
Restauranten har et rikt vinkart. Restauranten bytter ut fem-retters menyen sin hver tirsdag. Uke ni har den sjøkrepssuppe, røkt ishavsrøye fra Vesterålen, rosastekt andebryst fra Vestfold, Eik Annen Etage’s oster og Crème Brulée på menyen.


12. Statholdergaarden - tre bestikk og en Michelinstjerne
Restauranten har en Michelinstjerne og den er dyr. De setter opp ny meny hver dag og kan for eksempel by på ristet kongekrabbe, grillet tunfisk og urtestekt lammefilet fra Jæren. Til slutt serverer de blant annet sjokloadeterte og lime- vaniljecannelloni. Vinkartet er rikt.
13. Statholderens Krostue - ett bestikk
På menyen er andeconfit i bønnecassoulet og lettristet brosmefilet. Til forrett kan kapersstekt kamskjell friste, og til dessert har du kanskje lyst til å smake på pasjonsfrukt- champagnemousse?
14. Edderkoppen - hotellmerket
Restauranten er tilknyttet Scandic Hotels. De har en egen tapasmeny med for eksempel italienske kjøttboller og fetaost. En pastameny med blant annet ravioli med steinsopp og oliven-pasta og hovedretter som innbakt laks og gårdskyllingbryst i focaccia.
15. Enzo - hotellmerket
På Enzo kombinerer kokkene norske ingredienser med en middelhavsvri for å skape en minnerik opplevelse. Baren serverer drikkevarer og sandwicher hele dagen.
16. Baltazar - to bestikk
Restauranten har et rikt vinkart og serverer italiensk mat. Baltazar kan by på canneloni med spinat og ricotta, tomater og pinjekjerner. Hummerraviolo og kveite i lardo med sqorsonnerrøtter og hvitløkssjy.
17. Enoteca - hotellmerket
Enoteca er vinbaren til Baltazar. På menyen finnes for eksempel focaccia med aioli, avocado, toskansk skinke, løk og balsamico, pizza med San Daniele-skinke, purreløk og soltørkede tomater og braisert oksebryst med ovnsbakt shitake og polenta.
18. Clarion Royal Christiania - hotellmerket
Menyen kan tilby mat som honningglasert andebryst, okse indrefilet og pestobakt villkveite som hovedrett. Til forrett kan du kose deg med sesampanert tunfiskcarpaccio mens du kan avslutte med for eksempel italiensk is og Crème Brûlé.
19. Oscarsgate - to bestikk og en Michelinstjerne
Restauranten har et rikt vinkart og på menyen har den for eksempel fransk landkylling, torsk med trøffel og hummer, salat på skalldyr og eple og Urtesorbet.
20. Front - ett bestikk
Dette er en morderne restaurant på Aker Brygge. Den har store vinduer og en smart terrasse foran. Maten er visstnok lokal og god.
 • Pris: Lett lunsj 425 kroner - meny: Fra 445 kroner til 589 kroner

 • Adresse: Stranden 7
 • Fronts hjemmeside
21. Opera - hotellmerket
Restauranten er tilknyttet Thon hotel. Den kan tilby hovedretter som biff av kalvemørbrad, kyllingrullade og stekt torsk. Forretter som sjøkreps og Foie Gras, og desserter som Is & Sorbet og Sjokoladeterrin.
22. Lofoten Fiskerestaurant - ett bestikk
Restauranten ligger på Aker Brygge og har fisk på menyen. Hovedretter som Lofotens fiskesuppe, kamskjellcheviche og krabbemousse og pepperrotbakt ørret. Den har forretter som hvitvinsdampede blåskjell og sjøkrepsravioli. Til dessert kan du for eksempel velge sitronpannacotta og Sticky Toffee-pudding.
23. 34 - hotellmerket
34 serverer retter fra middelhavet. Maten på menyen er blant annet ørret og kamskjell carpaccio, blomkålsuppe og kamtsjatkakrabbe med gribiche,
 • Pris: Fra 535 kroner til 655 kroner
 • Adresse: Sonja Henies Plass 3
 • 34s hjemmeside
24. Alex Sushi - ett bestikk
Sushi står på menyen og du har valget mellom å ta med, og spise på restauranten. Den tilbyr for eksempel Sushi hovedrett, 12 biter, Sashimi hovedrett og Sashimi med Alex sin saus, da får du blant annet laks, kveite, hval og breiflabblever til.

25. Bagatelle - fire bestikk og to Michelinstjerner
Bagatelle har et rikt vinkart. Med kjendiskokken Eyvind Hellstrøm kan Bagatelle tilby hovedretter som sjøkrepshaler og sopp “Fricasseée” og et utvalgt stykke biffkjøtt “Prima Jæren”. Til forrett kan du for eksempel spise østers “Special Guillardeau” eller Kamskjell “À La Plancha”. Desserter som varm terte med karamellpærer, seterrømmeiskrem og sesongens sorbeter kan kanskje friste?
26. Le Canard - tre bestikk og en Michelinstjerne
Restauranten har et rikt vinkart. På menyen er det hovedretter som lam med hvite bønner og rosmarinjus og Lofotskrei med blåskjell og gressløkvelouté. Til forrett kan du få Løk og cidersuppe med benmarg krutong og limemarinert Salmalaks. Til dessert står sjokolade-appelsin-mousse med plommeis og Crème Brulée med sitron biscotti på menyen.
27. Spisestedet Feinschmecker - tre bestikk og en Michelinstjerne
Restauranten har et rikt vinkart. Her er det hovedretter som stekt rensdyrfilet fra Røros, allehåndekrydret lammerygg og ishavsrøye. Forretter som Pate på pattegris fra Grøstad og Foie gras terrine står på menyen og til dessert kan du spise gratinerte bringebær og Eple og kanel "Amandine".
28. De Fem Stuer - hotellmerket
Det flombelyste hotellet ligger på Holmenkollen og kan friste med hovedretter som okse av ytrefilet, De Fem Stuers kjøttrett og pannestekt ishavsrøye. Til forett kan du for eksempel spise kremet skalldyrssuppe eller stekte kamskjell. Desserter som sitrus carpaccio og åpen sjokolade canneloni finnes på restauranten. Dette er et internajsonalt kjøkken med norsk særpreg.

29. Galleriet - hotellmerket
Galleriet er den største restauranten i det samme flombelyste hotellet på Holmenkollen, hvor altså De Fem Stuer også ligger. Det er her frokostbuffeten serveres. Ideell for større grupper som ønsker å spise i en avslappet og uformell atmosfære.
 • Pris: Buffet lunsj 295 kroner - meny: Fra 275 kroner til 590 kroner
 • Adresse: Kongeveien 26
 • Galleriets hjemmeside
30. Haga - to bestikk og en Michelinstjerne
Restauranten har et rikt vinkart. Menyen består av retter som posjert kveite, fennikel og petit pois krem, sjøkreps med varm skalldyrsgelè, villrøye med spetzele og sauce vierge og sjokolade triologi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer