300 euro i bot for å gå i badetøy

Spansk feriested er lei av turister som valser rundt i gatene i bikini og badebukse.

Badetøy hører stranda til. Kle på deg når du forlater strandområdet. Foto: Stine Okkelmo
Badetøy hører stranda til. Kle på deg når du forlater strandområdet. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turister som trasker rundt i gatene i Salou ved Costa Dorada kun iført badetøy risikerer å få en klekkelig bot. De lokale myndighetene har sett seg lei på den uanstendige oppførselen, og har innført bøter på 100 til 300 euro for forseelsen.

- Det er ikke normalt å gå rundt på markedet med "pakken" fremme, eller rundt på turistattraksjonene i en stringbikini, sa Alberto Del Hierro, turistsjef i Salou ifølge Telegraph.co.uk.

Også folk som drikker alkohol i gatene eller har sex på offentlig sted risikerer bøter og arrestasjon.

Les også: De verste ferieantrekkene

Grepene tas etter at Salou, som ligger litt sør for Barcelona, i løpet av de siste årene har blitt nedrent av britiske studenter på fylleferie. Innbyggerne har klaget over gater fulle av spy og søppel, fulle og lettkledde turister og mye ståk og bråk.

Det mest irriterende i ferien - fulle turister, solstolreservering og bråkete unger

Også Barcelona har tatt grep for å få turister til å kle på seg når de forlater strandområdet. Rundt om i byen er det hengt opp plakater som forteller folk at det ikke er greit å vandre rundt i bikinitoppen eller badebuksen, men bøter er ikke innført - ennå.

Les også: Speedoen er på vei tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer