3.000 øyer og en drage

Hvis du skal til Nord Vietnam bør du sette av noen dager til å besøke Halong Bay. Her kan du oppleve de myteomspunnede øyene som majestetisk stikker opp fra havet.

Øyene stikker opp som søyler fra havets bunn.
Foto: Kirsti van Hoegee
Øyene stikker opp som søyler fra havets bunn.
Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
Publisert

Halong Bay er et av Asias underverker. Den lille havnebyen ligger 165 kilometer øst for hovedstaden Hanoi. Men det er ikke selve byen som er interessant. Den er bare full av turister som vil på båttur. Hvorfor er da havet på utsiden av Halong Bay så spesielt? 3.000 grønne øyer dukker opp fra det store blå, og det ser ut som om noen bare har kastet dem rundt omkring. Men sagnet forteller noe annet…

Forhistorisk drage

Geologene har mange forklaringer på hvordan øyene ble dannet, men det som egentlig hendte, i følge sagnet, er en helt annen historie. Det sies at en enorm drage kastet seg ned i havet her for lenge, lenge siden. Med sin kraftige hale gravde den seg gjennom havet og fjellene, og etterlot seg 3.000 øyer, før den fløy til det stedet hvor legender blir født. Dette sagnet virker meget troverdig når du seiler rundt blant øyene. Du kan tydelig se spor etter halen i form av grotter og finslipte kanter der fjellet møter havet.

Forbløffende formasjoner

Det tar fem timer med buss fra Hanoi før du kommer til den lille 14010>havnebyen. Her er det ikke mye annet å finne på enn å leie en båt. Og det er ikke vanskelig! Utallige mennesker vil desperat prøve å lokke deg med på akkurat deres tur, som selvfølgelig er den desidert beste. Vil du se mest mulig velger du en av de raske båtene, men er du klar for en litt mer romantisk tur så leier du en eldre, saktegående båt. Men sørg for at båten stopper innom noen fine strender og grotter. Kanskje du til og med kan få de til å stoppe på et helt øde sted?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer