31.743 i prisforskjell

Billigst og dyrest til Rio de Janeiro.

Publisert
Sist oppdatert
Brasil, Rio, Copacabana.

Foto: Sigbjørn Gjennestad Foto: Sigbjørn Gjennestad
Brasil, Rio, Copacabana.

Foto: Sigbjørn Gjennestad Foto: Sigbjørn Gjennestad Vis mer


Nettreisebyrået Ebookers kom opp med de rimeligste flybillettene til Rio de Janeiro, 15.490 skulle byrået ha for billetter på to avganger, 27. april – 4. mai og 24. juni - 24. juli. Og spranget fra billigst til dyrest er stort: 31.743 kroner mer koster den dyreste billettpakken.

DinSides reiseredaksjon følger reiseprismarkedet jevnlig og i var det Portugal-billettene som ble pristestet.

Ungdomsbilletter ikke billigst

Ungdom- og studentreisbyrået Kilroy Travels markedsfører seg som best på pris. Men det skulle ikke mer enn et nettreisebyrå til for å slå dem på pris. Nettreiesbyrået Ebookers tilbyr nøyaktig de samme billettene til Rio som Kilroy Travels, men Ebookers-billettene er 70 kroner billigere.

- Kilroy Travels har den samme tilgangen til plasser og tilbud som andre flybilletter, men pristilbudet er varierer hele tiden, sier Lise Haugan, markedsansvarlig i Kilroy Travels Norway AS til DinSide. - Plutselig kan det bli frigitt plasser eller det kommer avbestillinger.

Haugan anbefaler reisende om å sjekke flere prisene flere ganger:

- Hvis man har tålmodighet og er litt fleksible på avreisedatoer, kan man få billigere billetter. Og er man ikke fornøyd med den prisen man har fått oppgitt, kan det lønne seg å søke på nytt.

Kilroy Travels mener også at det er på nett man finner de beste prisene.

- Internett er noe helt for seg selv. Du vil aldri få de samme prisene dersom du ringer eller går i en butikk. Det koster mye for oss å betjene kundene, sier Haugan.

Se oversikten:
Billettene til Rio

Du – et reisebyrå

Vær ditt eget reisebyrå, og spar penger. Det er DinSides konklusjon etter å ha sjekket bilettprisene. Ring, be om tilbud og bruk Internett, og du kan spare inn tusenlapper.

 • Restplasser: Bruk DinSides restplasstorg. Her legges det kontinuerlig ut restplassbilletter fra chartermarkedet.

 • Velg riktig reisetidpunkt: Unngår høysesong og rushtrafikk. Reiser du i skoleferiene, må du velge i årets dyreste billetter. Velger du deg senhøst, tidlig vinter og vår, er prisene betydelig lavere. Unngå også å reise på travle dager som fredag, søndag og mandag, og velg de mindre trafikkerte avgangene på formiddagene.

 • Hold deg oppdatert: Les reisebransjens annonser på Internett og i avisene. Meld deg på nyhetsbrev og tilbudsvarslinger fra nettreisebyråene.

 • Kampanjer: Flyeselskapene kjører jevnlig kampanjer for sine destinasjoner. Særlig åpningsruter er gunstig priset. Hold deg oppdatert og be om å få tilsendt nyhetsbulletiner per brev eller e-post.

 • Velg riktig ferieland: Hvilket land du velger å reise til avgjør også feriebudsjettet. Er økonomi viktig styrer du i vår unna Storbritannia og Euro-sonen og går for USA, Sør- og Latin-Amerika og Thailand.
 • Flere reisetips

  Guide til billigflygningene
  Nettbooking - et sorgens kapittel?
  Roma: Prissjokk på storbyromantikk
  Hvor reiser du når?


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer