3–4 mil lang påskekø i vest

Folk er på vei hjem fra påskeferie, noe som har ført til lange køer flere steder søndag.

Følg påsketrafikken her Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er fremdeles tett trafikk fra Voss og inn mot Bergen. Der er det saktegående kø fra Dale og inn til Arna, før det løser seg opp, sier trafikkoperatør Tor Evensen ved Vegtrafikksentralen vest til Dagbladet.

Den saktegående køen strekker seg over en distanse på tre-fire mil, forteller han.

– Det går litt i rykk og napp, men det er en god del forsinkelse på den strekningen.

Også i Rogaland var det kø flere steder søndag, men der har køene nå løst seg opp, sier han.

Mye trafikk mot Oslo

Også innover mot Oslo er det tett trafikk søndag kveld.

– Det er litt kø på E6, og vi ser at det er flere og flere som har valgt å reise litt seinere. Fra Jessheim og nedover mot Skedsmokorset er det litt kø, men det står ikke stille, sier trafikkoperatør Tilia Mathrè.

Tidligere søndag skapte også et trafikkuhell ved Kløfta problemer, men veien er nå ryddet og alle felt gjenåpnet.

LANG KØ: Det var lang kø på E16 ved Dalseidtunnelen etter et trafikkuhell søndag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen / webkamera
LANG KØ: Det var lang kø på E16 ved Dalseidtunnelen etter et trafikkuhell søndag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen / webkamera Vis mer

Forsinkelser

Vegtrafikksentralen meldte utover ettermiddagen søndag om økende trafikk på veiene til og fra fjellet på Østlandet.

Klokka 22 meldes det fortsatt om tett trafikk på E16 mellom Hønesfoss og Sandvika. Stedvis saktegående og cirka 45 minutter forsinkelse, skriver Vegtrafikksentralen.

Rundt klokka 18 ble det meldt om stedvis saktegående kø på E16 mellom Hønefoss og Sandvika, med cirka 40 minutter forsinkelse, men situasjonen har bedret seg noe utover kvelden. Her er det nå rundt 20 minutter forsinkelse,

Også fra Gol og ned til Hønefoss meldes det om tett trafikk. Klokka 22 er det cirka 15 minutter forsinkelse på denne strekningen.

Også på E18 mellom Kragerø og Porsgrunn, var det stedvis saktegående kø, med rundt 20 minutter forsinkelse, men nå flyter trafikken som normalt, sier trafikkoperatør Stian Moltberg til Dagbladet.

På Vestlandet førte et trafikkuhell på E16 i Dalseidtunnelen i Vaksdal kommune til problemer søndag ettermiddag. Ifølge Bergens Tidende var køen rundt en mil lang.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer