360-graders skihopp

Slik har du aldri sett skihopp før!

SJEKK DET SKIHOPPET! Blli med Fredrik Bjerkengen utfor kanten i skiflyvningsbakken i Vikersund - i 360 grader. Du bestemmer hvor du vil kikke. Foto: Making View
SJEKK DET SKIHOPPET! Blli med Fredrik Bjerkengen utfor kanten i skiflyvningsbakken i Vikersund - i 360 grader. Du bestemmer hvor du vil kikke. Foto: Making View Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjekk videoen nedenfor. Der kan du se skiflyging i Vikersund i 360 graders vinkel.

Vil du se deg til siden, fremover eller bakover for den saks skyld? Det er du som bestemmer i hvilken retning du skal se.

Skal du på ski, men foretrekker alpinbakken? Her kan du se oversikt med sesomgens heiskortpriser.

Den fantastiske videoen er laget av det norske selskapet Making View. Med sitt egenutviklede SkyCam kan de fotografere store områder i høy fart.

Systemet kan omfatte fjernstyrte sensorer montert i rigger eller full-size helikoptere, men i dette tilfellet er det altså skiløperens hjelm som er brukt som "rigg".

– Vårt egenutviklede ViewCam system er montert på hjelmen til hopperen, forteller Are S. Vindfallet, daglig leder i Making View til DinSide. Dette er et fjernstyrt lettvektssystem med all lagring innebygd i enheten, sier Vindfallet videre.

Kameraet filmer 360 grader rundt hele tida. Hopperen heter Fredrik Bjerkengen, og er en profesjonell hopper fra et lokalt idrettslag.

Skihopp-videoen er laget kun for egereklame, ellers lager Making View vieoer og 360-graders bilder på oppdrag for kunder.

Det er du som styrer hvilken vei du vil se, ved hjelp av piltastene.


Fartsfylte videoer

– Making View AS har drevet med 360 panoramabilde som medie i snart 8 år, forteller Vindfallet til DinSide. Nå har vi tatt det et nivå lengre, med lanseringen av 360 graders video og vårt ViewCam. Vi selger dette til kunder i inn og utland, sier Vindfallet.

Selskapet har også laget andre fartsfylte 360-graders videoer som du kan se på nettsiden deres. Blant annet kan du være med og kjøre Porsche på Vålerbanen, du kan være med opp i småfly og du kan bli med på wingsuit-flyvning i Stryn. Wingsuit-videoen er laget for Visit Norway, og ifølge Vindfallet har de hatt 1,5 millioner visninger på denne videoen i løpet av de fem første ukene den lå ute.

– Denne type videoer vekker mye oppmerksomhet og trekker mye trafikk til våre kunder, sier Are S. Vindfallet til DinSide.

De har også laget destinasjonsvideoer for hva gjelder vinter og snø så har de laget videoer fra alpinanleggene Trysil og Hemsedal.

Hva er neste prosjekt?

– Hemmelig, men det kommer til å bli kult! Vi snakker en av de største merkevarene som finnes som nå skal gjøre noe spektakulært, lover Vindfallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer