Billige flybilletter:

5 tips til billige flybilletter

Se hvordan du kan kutte prisen på flybillettene dine.

BILLIGE FLYBILLETTER: Vi gir deg triksene som kan gjøre flybillettene billigere. Foto: NTB Scanpix
BILLIGE FLYBILLETTER: Vi gir deg triksene som kan gjøre flybillettene billigere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er reiselysten stor og feriebudsjettet lite - eller har du bare lyst til å spare litt på prisen på flybilletter i inn- og utland, er det noen triks som kan få ned kostandene dine.

Her har vi samlet fem nyttige tips som kan gjøre dine flybilletter billigere.

#1: Reis med to forskjellige flyselskaper

Flyselskapene reklamerer gjerne med lave priser på flygninger - som ofte viser seg å være rimelige kun én vei.

Veldig ofte kan det lønne seg å kjøpe billetter med to forskjellige flyselskaper til og fra reisemålet, eksempelvis med SAS én vei og Norwegian den andre.

Vær obs på at enkelte flyselskaper tar mer betalt for strekningen når du ikke velger å reise tur/retur med dem, men slett ikke alle, heller ikke de to nevnte norske selskapene.

#2: Betal med bonuspoeng og penger

Samler du på Eurobonus-poeng fra SAS eller har samlet opp Cashpoints fra Norwegian, vet du at det ofte skal litt til for å samle opp nok poeng eller cash til å betale en hel flyreise.

Hos både SAS og Norwegian kan du velge å betale en del av billetten med det du har spart opp av poeng eller cash - og slik gjøre billetten rimeligere. også andre flyselskaper tilbyr lignende betalingsmuligheter, deriblant tyske Lufthansa.

Skal du gjøre dette med en SAS-billett, må du logge inn som Eurobonus-kunde før du søker opp billetten, for å få opp dette betalingsvalget. Har du spart opp noen tusen Eurobonus-poeng, er det fort gjort å spare flere hundre kroner på å betale for billetten på denne måten, er vår erfaring.

#3: Kjøp flybillett hos charterselskapene

Det er ikke bare pakkereiser du får tak i hos charterselskaper som Ving, Apollo og Tui, du kan også få tak i rimelige flybilletter - ikke minst hvis du er fleksibel på reisemål og datoer.

Går du til selskapenes restplasser, får du opp flybilletter enten til reiser én vei - til eller fra Norge - som for eksempel kan kombineres med en flyreise fra et annet flyselskap, eller flybilletter som inkluderer returbilletter for en fastsatt reiseperiode.

Enveisreisene er gjerne de rimeligste, der du kan få billetter for rundt 400 kroner eksempelvis til Kanariøyene.

#4: Reis utenom de mest populære dagene

Mange legger naturlig nok de største ferieplanene til sommerens skoleferie eller til mange av de røde dagene i mai. Har du likevel anledning til å styre unna de mest populære utfartsdagene, vil du fort oppleve relativt store prisforskjeller i positiv retning.

Skal du på helgetur og har mulighet til å ta fri eller avspasere i forbindelse med flyturen, vil det også være mulig å finne langt lavere priser om du for eksempel kan fly torsdag ettermiddag eller fredag morgen i stedet for fredag ettermiddag, og ha retur på mandag i stedet for på søndag.

Det kan også ha noe å si hvilken dag du velger å booke flybillettene, ifølge en kilde Dinside har snakket med tidligere, som hevder at det lønner seg å kjøpe flybilletter på en torsdag eller en fredag.

#5: Barn over 12 år? Kjøp ungdomsbilletter

Har du barn som har fylt 12 år og dere skal på ferie sammen, er det likevel gode grunner til å kjøpe separate billetter til barna over 12 år: Både hos SAS og Norwegian kan de kjøpe ungdomsbilletter, som gjerne ligger et godt hakk under prisen på voksenbilletten - som de må betale ved å velge en felles reservasjon for hele familien.

Med Norwegian kan du kjøpe ungdomsbilletter i Norden, mens SAS tilbyr ungdomsbilletter i hele Europa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer