50 meter høy hvit hest blir landemerke

20 millioner kroner koster det nye blikkfanget ved motorveien.

Denne illustrasjonen viser hvordan kjempehesten vil se ut når den er satt opp i landskapet. Foto: Mark Wallinger/Ebbsfleet Project
Denne illustrasjonen viser hvordan kjempehesten vil se ut når den er satt opp i landskapet. Foto: Mark Wallinger/Ebbsfleet Project Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den hvite kjempehesten skal etter planen stå og skue ut over motorveien og den fremtidige Eurostar-togstasjonen Ebbsfleet i Sør-England.

Dermed blir den gigantiske gampen det første turistene ser når de ankommer England fra det europeiske kontinentet.

Ebbsfleet er dag ingenting. Men i løpet av de nærmeste årene vil det bygges en helt ny by her, med nesten 10.000 boliger, og butikker, kontorer, treningssentre og parker. Dette er den største prosjektet av sin type i Europa, skriver Telegraph.co.uk.

Blikkfang

Ideen om et landemerke for å gjøre den nye byen Ebbsfleet kjent er ganske god. Det er estimert at opptil 60 millioner mennesker vil passere Ebbsfleet i løpet av et år. I Newcastle og Gateshead har de sin Angel of the North, en 20 meter høy moderne stålstatue som står plassert rett ved motorveien A1. Denne statuen har blitt et ikon for Nord-England, og en viktig turistattraksjon.

Personene bak prosjektet i Ebbsfleet utlyste dermed en konkurranse der kunstnere kunne sende inn sine forslag til statuen som skal stå på en åstopp i Ebbsfleet.

Juryen falt altså for Mark Wallingers hvite hest. Statuen er en eksakt modell av en renraset fullblodshest - bare 33 ganger større.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer