55 utlendinger blant de omkomne i Thailand

Bangkok (NTB-AFP): Det var 55 utenlandske statsborgere blant de 88 som omkom i flyulykken i Phuket i Thailand søndag, opplyser det thailandske flyselskapet One-Two-Go.

Publisert
Sist oppdatert

Ingenting tyder på at det var norske statsborgere om bord i flyet som krasjlandet og tok fyr på flyplassen i det populære ferieparadiset, men to svenske statsborgere er meldt savnet.

- De siste tallene jeg har mottatt viser at 88 er døde. Av disse er det 55 utlendinger. 42 mennesker overlevde, opplyste presidenten i det thailandske flyselskapet One-Two-Go, Udom Tantiprasongchai, mandag morgen.

Den norske ambassaden i Bangkok gikk søndag gjennom passasjerlisten til ulykkesflyet og konstaterte at den ikke inneholdt navn på norske statsborgere.

- Vi har sjekket ut alle navn som kan høres norske ut, men ingen av dem har kommet opp. Vi har også sjekket de andre navnene, og vi har ikke funnet noen som er norske, opplyste ambassadør Merete Fjeld Brattested til NTB.

Årsaken til ulykken er ikke fastslått med sikkerhet, men øyenvitner fortalte om kraftig regnvær, sterk vind og dårlig sikt på flyplassen.

MD-82 flyet begynte å brenne etter at det skled av rullebanen og delte seg i to, og flere av de omkomne kom seg ikke ut av det brennende flyet.

Flyselskapet bekrefter at flyets ferdskriver og taleregistrator, også kjent som de to svarte boksene, er funnet. Disse kan bidra til å gi svar på hva som gikk galt under ulykken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer