582 millioner i overskudd

Rekordoverskudd for Norwegian, til tross for finanskrisen.

Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet Norwegian hadde 582 millioner i overskudd før skatt sist kvartal, noe som er det beste kvartalresultatet i løpet av de seks årene selskapet har vært i europeisk luftfart.

- Vi er meget godt fornøyd med resultatet for 3. kvartal. Med en egenkapital på MNOK 1.038 er vi styrket til å møte de utfordringene som vil komme fremover i forbindelse med den globale finanskrisen, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

For noen uker siden dristet Ryanair seg til å prøve å forutsi hvilke følger finanskrisen ville ha i flybransjen. Viseadministrerende direktør i Ryanair, Howard Millar uttalte at han trodde bare fem europeiske flyselskap vil klare seg.

Trosser finanskrisen

Men omsetningen til Norwegian er en økning på hele 48.9 prosent i forhold til i fjor, til tross finanskrisen. Norwegians drivstoffutgifter per setekilometer gikk opp 49 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Flyselskapet har også satt opp prisene med 100 kroner innenlands, økt prisene på reiser til Nord-Afrika og Kanariøyene med 250 kroner, og i tillegg økt bagasjeavgiften, men dette har tydeligvis ikke skremt unna passasjerene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.