582 millioner i overskudd

Rekordoverskudd for Norwegian, til tross for finanskrisen.

Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet Norwegian hadde 582 millioner i overskudd før skatt sist kvartal, noe som er det beste kvartalresultatet i løpet av de seks årene selskapet har vært i europeisk luftfart.

- Vi er meget godt fornøyd med resultatet for 3. kvartal. Med en egenkapital på MNOK 1.038 er vi styrket til å møte de utfordringene som vil komme fremover i forbindelse med den globale finanskrisen, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

For noen uker siden dristet Ryanair seg til å prøve å forutsi hvilke følger finanskrisen ville ha i flybransjen. Viseadministrerende direktør i Ryanair, Howard Millar uttalte at han trodde bare fem europeiske flyselskap vil klare seg.

Trosser finanskrisen

Men omsetningen til Norwegian er en økning på hele 48.9 prosent i forhold til i fjor, til tross finanskrisen. Norwegians drivstoffutgifter per setekilometer gikk opp 49 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Flyselskapet har også satt opp prisene med 100 kroner innenlands, økt prisene på reiser til Nord-Afrika og Kanariøyene med 250 kroner, og i tillegg økt bagasjeavgiften, men dette har tydeligvis ikke skremt unna passasjerene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer