17. maifeiring:

6 cm fra bunadtabbe

Dette er det ikke alle bunadeiere som kjenner til.

ENDELIG FEIRING IGJEN: Mange skal til Oslo for å feire 17. mai der. Husk å frakte bunaden på den trygge måten. Foto: Audun Braastad/NTB
ENDELIG FEIRING IGJEN: Mange skal til Oslo for å feire 17. mai der. Husk å frakte bunaden på den trygge måten. Foto: Audun Braastad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tusenvis av nordmenn skal reise til familie, venner og kjente for å feire årets nasjonaldag den 17. mai. Etter to år med hjemmefeiring blir det endelig anledning til å feire dagen med festklær, barnetog, korpsmusikk, pølser og is.

Men hva skal man gjøre hvis man skal reise med fly og ta med deg bunad? Her får du tipsene som redder nasjonaldagen - og bunaden.

Du kan selv velge om du vil sende bunaden som innsjekket bagasje eller om du heller vil ta den med som håndbagasje.

Men husk at maksgrensen for håndbagasje er 8 kg. Og i flyet må som oftest bunaden legges i hattehylla, da ikke alle flytyper har skap eller plass til å henge den opp. Derfor er det smart å pakke den pent inn i bunadsposen eller kofferten.

Den viktige lengden

Men det er seks viktige centimeter som er viktig å huske. Det er nemlig ikke lov å ta med bunadkniven eller sølja som håndbagasje dersom lengden på knivbladet eller nåla måler mer enn 6 cm. Da må det sendes som innsjekket bagasje. Gjør du feilen vil kniven eller sølja bli beslaglagt i sikkerhetskontrollen. Og da blir det ikke 17. maifeiring med komplett bunad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer