6 dager, 4 daler og 1 snøstorm

Offpiste i verdens største skisystem.Tekst og foto: Martin Hovden

Jeg må spy – slow down!

Stemingen er overraskende dårlig i den overfylte minibussen på vei ned fra Val Thorens' 2.300 høydemetre. Sjåføren er sveitsisk og en av de minst serviceinnstilte personene jeg har møtt. I tillegg til den avsindige farten, bidrar elementer som tissestoppnekt, dårlig innpakket gammel fransk ost og helt nedslitte bremseklosser til en minnerik biltur.

Det var avslutningen på en ukes guttetur til Alpene.

Verdens største

Val Thorens er en del av et sammenhengende skisystem som strekker seg over fire daler (selv om Val Thorens ofte kalles 3 vallées). Det er verdens største, har over 200 heiser, mer enn 60 mil med preparerte løyper og nærmest uendelig med offpiste-muligheter.

Vi hadde bestilt en leilighet med plass til 15, og vi var ni, noe som fungerte utmerket. Leiligheten var overraskende romslig og trivelig. At den var litt slitt og med et vanntrykk i dusjen som bare var hakket over lett sommeryr, bidro bare til å få den genuine franske alpeferiefølelsen.

Se bildene fra skiparadiset Val ThorensSkreddersydd skisenter

Val Thorens er bygd for ett formål - gjestene skal ha det mest mulig komfortabelt både før, under og etter skikjøring. De har tenkt på det meste og jeg tror at samtlige rom i byen er ski-in/ski-out. Heiskøer eksisterer ikke (i hvert fall ikke på denne tiden av året), heisene er stort sett moderne og mange av dem er små gondoler med stor kapasitet. På grunn av at stedet ligger høyt, er det svært snøsikkert og snøen er tørr og lett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer