Usunn på ferie

6 ferie(u)vaner du rister av deg

Slik unngår du at sommerkosen biter deg i rumpa etter ferien.

DRIKKER OPP: Antall enheter skyter i været i sommerferien, da drikker vi mye mer alkohol enn ellers i året. Når vi øker alkoholinntaket på sommeren, kan det være vanskelig å justere ned forbruket etter ferien, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i organisasjonen Av-og-til. Foto: NTB Scanpix
DRIKKER OPP: Antall enheter skyter i været i sommerferien, da drikker vi mye mer alkohol enn ellers i året. Når vi øker alkoholinntaket på sommeren, kan det være vanskelig å justere ned forbruket etter ferien, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i organisasjonen Av-og-til. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sommerferie bør innebære livsnyting på høyt nivå! Men med kosen, tilegner vi oss også en del uvaner som kan være harde å legge bort når sommeren er over.

Så hvordan riste av deg ferie-uvanene før hverdagen pisker deg i fjeset igjen?

Her får du ekspertenes råd!

Hver dag er grilldag!

Godvær er lik grillvær, vi flesker glatt til med pølser, hamburger, spare ribs og koteletter gjennom hele sommeren!

- Noen lar ferien bli et «friminutt» fra tanken på vekt og sunnhet, og syns litt av poenget er å kunne spise mer, men mindre sunn mat enn ellers i hverdagen, sier Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog og daglig leder for Bramat.no.

Men hvor farlig er det egentlig for helsa om vi har økt inntaket av usunn mat og drikke i fire-fem uker i ferien?

I det store og hele betyr ikke dette så mye for helsa di, sier ernæringsfysiologen. Men at en måned med usunt kosthold kan føre til at du går opp flere kilo, er det liten tvil om:

- Og hvis du egentlig ønsker å gå ned i vekt, så kan dette gjøre det vanskeligere når ferien er over, sier Borchsenius.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer