6 ting du ikke bør pakke i kofferten

Det er ikke alt du kan sende som håndbagasje. Men det er jammen ikke alt du kan sende i innsjekket bagasje, heller.

IKKE SEND DETTE: Det er ikke alt du bør sende som innsjekket bagasje. Noe er ulovlig, og andre ting får du ikke erstattet dersom det skulle bli borte. Foto: PER ERVLAND
IKKE SEND DETTE: Det er ikke alt du bør sende som innsjekket bagasje. Noe er ulovlig, og andre ting får du ikke erstattet dersom det skulle bli borte. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste har nå fått med seg de strenge kravene til hva du kan ha med i håndbagasjen; som at du ikke får ha med flytende væsker over 1 dl eller at du ikke får ha med gjenstander som barberhøvler, balltre eller sakser.

At dette også betyr at du ikke får ha med kaker med smørbart fyll, er kanskje ikke like åpenbart, men sånn er det i alle fall.

Men selv om du ikke kan sende alskens gjenstander i håndbagasjen, er det ikke slik at alt er greit selv om du pakker og sender det som innsjekket bagasje.

Dersom en gjenstand har farlige egenskaper, som at den er brannfarlig, giftig, etsende og så videre, skal den heller ikke medbringes i innsjekket bagasje - like lite som den kan medbringes i håndbagasjen.

I tillegg har du alt det du ikke vil risikere å bli stående uten, dersom kofferten din skulle forsvinne, eller tingene som reiseforsikringen ikke dekker.

LES OGSÅ: Vi følger koffertens ferd, fra innsiden av bagasjehåndteringen på Oslo Lufthavn

Dette bør du ikke sende i innsjekket bagasje:

#1: Nøkler

Det kan være fristende å hive alt du ikke trenger om bord, i kofferten du sjekker inn. Men dette advarer forsikringsselskapene deg fra å gjøre. For nøklene kan havne på urettmessige hender, eller kofferten kan blir borte eller forsinket - slik at du ikke kommer deg inn i huset ditt, eller i bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer