Gresk strandbar med sjokkregning:

- 6000 kroner for to drinker og snacks

Mor og datter hadde tatt seg en pause fra den greske sola mens de koste seg med en mojito og litt krabbeklør. Så kom regninga.

MYKONOS: Det greske ferieparadiset Platis Gialos på Mykonos ble litt i dyreste laget for to amerikanske turister. Nå får det rettslige følger. Foto: Shutterstock/NTB
MYKONOS: Det greske ferieparadiset Platis Gialos på Mykonos ble litt i dyreste laget for to amerikanske turister. Nå får det rettslige følger. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den greske øya Mykonos er en av de største trekkplastrene for solhungrige turister. Mange nordmenn har for lengst forelsket seg i de flotte strendene, den gode maten og det yrende nattlivet.

Dette var også det som hadde lokket amerikanske Brenda Moulter og hennes 19 år gamle datter Kaylea til å legge ferien til den greske perla.

Men da de tok turen til stranda Platias Gialos, fikk Hellas-turen et kraftig skår i gleden.

Dyrt besøk

Ifølge Moulton startet det hele da de passerte strandbaren DK Oyster Bar.

- En ansatt ved en av restaurantene i Platis Gialos hoppet foran oss og gjentok iherdig «Sitt her! Sitt her!», forteller Moulton til den greske avisa θEMA.

Etter å ha latt seg overtale til å sette seg ned ved et av bordene, bestilte de hver sin mojito-drink og en tallerken med krabbeklør. Da de fikk servert regninga, stivnet de i stolene sine:

To drinker og snacks skal ha kostet 520 euro (rundt 5200 kroner). I tillegg var det angivelig lagt på et «obligatorisk» tips-tillegg på solide 80 euro (800 kroner).

Samlet pris skal med andre ord ha kommet på solide 6000 kroner.

Truet til å betale

Moulton nektet å betale regningen og sier hun fortalte kelneren at to mojitos og to porsjoner krabbeklør umulig kunne komme på 600 euro. En av de ansatte skal ha truet henne.

FØDER: Da Josy Peukert skulle føde, valgte hun å gjøre det på en ganske annerledes måte. Det har skapt reaksjoner. Video: JamPress. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Moren og dattera skal ha følt seg tvunget til å gjøre opp regningen. Men etter at de gikk fra baren, ble de værende utenfor og advarte andre strandgjester om det de hadde opplevd.

- Til slutt kom sjefen for baren ut og nærmet seg oss truende, hevder moren.

Forvirrende priser

Saken er omtalt av blant annet The Independent, som skriver at de amerikanske turistene nå går til sak mot DK Oyster Bar. Moultons advokat, Marizanna Kikiri, sier til The Independent at hennes klienter ble utsatt for trusler og urettferdig behandling fra restauranten.

Brenda og Kaylea Moulton er ikke de første som kritiserer den aktuelle restauranten.

På nettsida DKOysterScam.com kan man lese om flere som advarer på det sterkeste mot å ta turen innom strandbaren. Blant annet skal de benytte seg av menyer som skal vise pris per gram, noe som kan forvirre de fleste.

DK Oyster har foreløpig ikke uttalt seg om kritikken eller ønsket å kommentere Moultons søksmål.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer