7. runde - Sikkerhet

Er det mye kriminalitet på reisemålet? Hvordan er trygghetsfølelsen?

Publisert

Kanariøyene

I følge tyveristatistikken til SOS Internasjonal er det så langt i år begått nesten dobbelt så mange tyverier på Kanariøyene i forhold til i fjor. Man skal definitivt være oppmerksom hvis man er ute sent om natten på de store reisemålene som Playa Inglés. Det spanske politiet sliter ekstra med rusproblematikk og kriminalitet der hvor det befinner seg flest turister.

Egypt

Egypt er ikke med på tyveristatistikken over de ti mest utsatte feriestedene til SOS Internasjonal. Dette er selvfølgelig ikke likelydende med at du ikke skal ta dine forhåndsregler. Men mye takket være egypternes måtehold er det mindre tradisjonell kriminalitet her enn på Kanariøyene. De fleste husker imidlertid massakren ved Luxor for noen år tilbake der mange turister ble drept av en terrororganisasjon. Dette har medført at det fortsatt på mange av utfluktene følger med politieskorte. Man anbefales heller ikke å reise på egen hånd ut i ørkenen. Men alt i alt gir tilstedeværelsen av politiet en trygghetsfølelse.

Vinner

Vi kårer Egypt til vinner ut fra det faktum at det statistisk sett er mindre sjanse for å bli utsatt for kriminalitet enn hva det er på Kanariøyene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer