Bestille sydentur?

7 tips til en bedre sydenferie

Slik sikrer du deg en rimeligere og bedre sydenferie.

BESTILLE SYDENTUR? Hva med å satse på å bestille fly og hotell selv? Her har vi samlet sju smarte tips. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
BESTILLE SYDENTUR? Hva med å satse på å bestille fly og hotell selv? Her har vi samlet sju smarte tips. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Om det er Gran Canaria eller Thailand du skal reise til, er det mange måter å få både en bedre og billigere sydenferie på.

Her har vi samlet smarte Syden-tips som kan gi deg fullt utbytte av ferien.

#1: Trenger jeg vaksine?

Avhengig av hvor du skal på ferie, vil du kunne trenge forskjellige vaksiner. Skal du reise langt, som til Dubai, Thailand eller Mexico, vil du kunne trenge eksempelvis Hepatitt-vaksiner. Hos Folkehelseinstituttet kan du sjekke hvilke vaksiner du trenger til ditt feriemål.

Skal du reise på ferie i Europa med små barn, er det også greit å være klar over at det i perioder anbefales å ta meslingvaksine om du skal reise i Europa. I fjor ble dette anbefalt om du skulle til en rekke europeiske reisemål, og senest i januar i år kunne NRK fortelle om at både Italia og Frankrike sliter med meslingutbrudd.

#2: Bestille pakkereise eller sette sammen reisen selv?

Det fins fordeler og ulemper ved det meste her i livet, noe som også gjelder ved bestilling av reiser. Bestiller du en pakkereise, eller flybillett og overnatting i samme bestilling, er du omfattet av pakkereiseloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.