- 70.000 passasjerer kan rammes av flykaos fredag

Oslo (NTB): Det er tett tåke og vanskelige værforhold på Gardermoen fredag morgen. Vel 70.000 passasjerer kan bli rammet av været.

Publisert
Sist oppdatert

- Det ser ut til at vi får de samme værforholdene som vi hadde torsdag, opplyser informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB ved 6-tiden fredag morgen.

Han ber passasjerene kontakte flyselskapet sitt og møte opp i god tid.

- Det ligger an til en relativt kaotisk dag, sier informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Norge.

- Vi gjør alt vi kan for å få folk hjem til jul, men om flyene ikke får lov til å lette, blir det vanskelig, sier han til NTB.

Flere tusen julepassasjerer kom seg ikke av gårde fra Gardermoen torsdag. Tett tåke og is førte til innstillinger og forsinkelser gjennom hele dagen. SAS måtte stanse sine avganger på grunn av de vanskelige forholdene ved 20.30-tiden torsdag kveld. Da lå tåka veldig tjukk, og dessuten var det problemer med at det ble dannet is på rotorbladene i motorene. Senere på kvelden gikk flyene, men fortsatt var det store forsinkelser.

De siste flyene lettet fra Gardermoen ved 02-tiden natt til fredag. (©NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer