Charter

75 millioner til pakkereisekunder

Ny støtteordning skal gi pakkereisekunder pengene tilbake.

CHARTERFERIE? Regjeringen foreslår 75 millioner til ny støtteordning som skal gå til å betale tilbake pakkereisekunder som ennå ikke har fått refusjon for avlyste reiser under coronapandemien. Foto: NTB scanpix
CHARTERFERIE? Regjeringen foreslår 75 millioner til ny støtteordning som skal gå til å betale tilbake pakkereisekunder som ennå ikke har fått refusjon for avlyste reiser under coronapandemien. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fredag 29. januar la regjeringen fram en rekke forslag til nye og forlengede økonomiske tiltak for å støtte bedrifter og arbeidstakere.

Et av punktene dreide seg om en kompensasjonsordning for pakkereiser.

Regjeringa vil sette av 75 millioner kroner til en foreløpig statlig kompensasjonsordning for avlyste eller avbestilte pakkereiser, skriver regjeringen i en pressemelding om tiltaket.

– Kompensasjonsordninga skal omfatte reisende som har kjøpt en pakkereise før regjeringa innførte reiserestriksjoner den 14. mars 2020, og som ikke har fått dekket kravene sine om tilbakebetaling fordi pakkereisearrangøren har gått konkurs, sier forbrukerminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Som Dinside også har skrevet om i løpet av perioden med coronapandemien, er det mange som har hatt utfordringer med å få tilbake pengene sine for kansellerte pakkereiser.

Konkurser og reisegarantifondet

Da coronapandemien sate inn for alvor og UD utstedte et offisielt reiseråd mot reiser til alle land, ble svært mange pakkereiser avlyst.

Mange forbrukere fikk etterhvert igjen pengene sine, av reiseselskapet eller fra forsikrings- eller kortselskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer