Pilotstreiken i SAS:

75 timers reise: - Endelig framme

Etter over tre dager på reisefot kan den pilotstreik-rammede Tromsø-familien nå endelig nyte ferie i Kroatia.

LEIDE BIL: Da pilotstreiken i SAS var et faktum, leide familien Hansen Wilhelmsen en bil og satte kursen mot Kroatia. Foto: Privat

LEIDE BIL: Da pilotstreiken i SAS var et faktum, leide familien Hansen Wilhelmsen en bil og satte kursen mot Kroatia. Foto: Privat

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt utrolig. Nå skal vi sprette en øl og få hvilepuls.

Det sier Maja Wilhelmsen til Dagbladet når familien endelig - tre dager seinere enn planlagt - er på plass på sommerens feriedestinasjon: Oberic i Kroatia.

Da familien Hansen Wilhelmsen fra Tromsø i januar i år planla årets sommerferie, hadde de aldri sett for seg den lange og strabasiøse reisen de nå har lagt bak seg.

Flyturen fra Tromsø til Split, inkludert en mellomlanding på Oslo Lufthavn, var egentlig ment å ta mellom ti og elleve timer.

Pilotstreiken i SAS skulle imidlertid gjøre reisen betydelig lengre.

Da de ankom feriehuset de har leid i Oberic, klokka 21.30 onsdag kveld, hadde det gått 74,5 timer siden familien dro hjemmefra i Tromsø.

- Ikke som planlagt

Familien på fire skulle egentlig ta et fly fra Tromsø klokka 10.40 mandag formiddag, mellomlande på Oslo Lufthavn, og deretter fly til Split med en ankomst der klokka 20.00.

Da søndagens fly fra Tromsø ble kansellert, «kastet de seg rundt» og bestilte nye billetter med Norwegian fra Tromsø samme kveld.

- Vi dro hjemmefra søndag klokka 19.00, sier Maja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.