Pilotstreiken i SAS:

75 timers reise: - Endelig framme

Etter over tre dager på reisefot kan den pilotstreik-rammede Tromsø-familien nå endelig nyte ferie i Kroatia.

LEIDE BIL: Da pilotstreiken i SAS var et faktum, leide familien Hansen Wilhelmsen en bil og satte kursen mot Kroatia. Foto: Privat

LEIDE BIL: Da pilotstreiken i SAS var et faktum, leide familien Hansen Wilhelmsen en bil og satte kursen mot Kroatia. Foto: Privat

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt utrolig. Nå skal vi sprette en øl og få hvilepuls.

Det sier Maja Wilhelmsen til Dagbladet når familien endelig - tre dager seinere enn planlagt - er på plass på sommerens feriedestinasjon: Oberic i Kroatia.

Da familien Hansen Wilhelmsen fra Tromsø i januar i år planla årets sommerferie, hadde de aldri sett for seg den lange og strabasiøse reisen de nå har lagt bak seg.

FRAMME: Onsdag kveld var familien Hansen Wilhelmsen endelig framme i Oberic i Kroatia, der de har leid et feriehus sammen med to andre familier. - Det er fantastisk å komme fram til hele flokken, sier Maja. Foto: Privat
FRAMME: Onsdag kveld var familien Hansen Wilhelmsen endelig framme i Oberic i Kroatia, der de har leid et feriehus sammen med to andre familier. - Det er fantastisk å komme fram til hele flokken, sier Maja. Foto: Privat Vis mer

Flyturen fra Tromsø til Split, inkludert en mellomlanding på Oslo Lufthavn, var egentlig ment å ta mellom ti og elleve timer.

Pilotstreiken i SAS skulle imidlertid gjøre reisen betydelig lengre.

Da de ankom feriehuset de har leid i Oberic, klokka 21.30 onsdag kveld, hadde det gått 74,5 timer siden familien dro hjemmefra i Tromsø.

- Ikke som planlagt

Familien på fire skulle egentlig ta et fly fra Tromsø klokka 10.40 mandag formiddag, mellomlande på Oslo Lufthavn, og deretter fly til Split med en ankomst der klokka 20.00.

Da søndagens fly fra Tromsø ble kansellert, «kastet de seg rundt» og bestilte nye billetter med Norwegian fra Tromsø samme kveld.

- Vi dro hjemmefra søndag klokka 19.00, sier Maja.

De overnattet først et døgn på et hotell på Gardermoen, og troppet opp på OSL, omtrent samtidig som streiken var et faktum.

Da bestemte familien seg for at det ikke skulle få sette en stopper for ferien - og leide en bil.

- Dette har ikke gått som planlagt, men vi prøver å gjøre reisen til en del av ferien, sa Maja til Dagbladet mandag kveld.

Da var familien i Sverige, i leiebilen, på vei til København.

TIVOLI: I løpet av stoppet i København rakk familien innom Tivoli. Foto: Privat
TIVOLI: I løpet av stoppet i København rakk familien innom Tivoli. Foto: Privat Vis mer

Over bosniske fjell

I København ble det is og tivoli, forteller Maja til Dagbladet onsdag kveld. Etter det tok familien fly til Sarajevo, hvor de overnattet i gamlebyen en natt.

- Vi var heldige med hotellet i Sarajevo. Det lå midt i gamlebyen, og vi fikk sett så mange fantastiske severdigheter, sier Maja, som forteller at sønnene Snorre (16) og Birk (13) har også uttrykt begeistring over byene de har besøkt.

Onsdagen startet med at familien ble kjørt av en sjåfør de leide over fjellene i Bosnia til Split i Kroatia. I Split hentet de leiebilen, som de hadde bestilt da de fortsatt var hjemme i Tromsø.

- I leiebilen sa 13-åringen vår at han syntes København og Sarajevo var kulere enn Split, sier Maja.

STREIK: Reiselivsjournalist Odd Roar Lange forklarer hvilke konsekvenser en streik kan ha for deg som reisende i tiden fremover. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Ikke hørt fra SAS

Den lange reisen har helt klart blitt mer kostbar enn den de først hadde planlagt, forteller hun, og legger til at de ikke har hørt noe fra SAS siden mandag.

- Det har vært opplevelsesrikt og strabasiøst, og det beste hadde vært om vi hadde fått den opprinnelige reisen, sier hun, men tilføyer:

- Når vi måtte gjøre om på planene, er vi glad for at vi har muligheten til å legge ut for alt dette, og håper vi får noe tilbake.

Reisen har blitt en del av ferien, konkluderer hun avslutningsvis.

- Dette har blitt en opplevelse vi vil huske for resten av livet, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer