8 mill. flypassasjerer kan kreve penger tilbake

Flyselskapene BA og Virgin har over en toårsperiode tatt seg for mye betalt i drivstofftillegg. Nå er de dømt til å refundere pengene.

Publisert
Sist oppdatert

De to flyselskapene er funnet skyldige i å ha drevet med ulovlig konspirasjon ved å sette feilaktige drivstofftillegg på flybillettene sine. Berørte kunder gikk sammen og leverte en felles klage på flyselskapene, og nå er selskapene altså tvunget til å refundere penger til alle som beviselig er blitt rammet. I tillegg til to millioner dollar i refusjoner, er flyselskapene idømt millionbøter.

Muligheten til refusjon gjelder passasjerer som har reist langdistanse eller transatlantiske flyvninger i tidsrommet mellom 11. august 2004 og 23. mars 2006. Du kan selv sjekke hvorvidt du kan være rammet, via nettsiden airpassengerrefund.co.uk. Penger som ikke blir krevd utbetalt av passasjerer, men som selskapet er dømt til å utbetale, skal gå til veldedig formål. Om du skal fremsette krav, har du imidlertid god tid på deg - fristen er 2012 ...

For en rundreise kjøpt i USA, kan det dreie seg om en refusjon på opptil 40 dollar (214 kroner), og for rundreise kjøpt i Storbritannia dreier det seg om opptil 20 pund (209 kroner).

Mer info her:airpassengerrefund.co.ukairpassengerrefund.com

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer