Europeisk helsetrygdekort:

900.000 bestilte dette i fjor

- Bestill nytt kort nå, før det utløper.

HUSK DETTE: Europeisk helsetrygkort kan hjelpe deg dersom du blir syk på reisen i Europa. Men du må huske å bestille det selv, fra Helsenorge.no. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HUSK DETTE: Europeisk helsetrygkort kan hjelpe deg dersom du blir syk på reisen i Europa. Men du må huske å bestille det selv, fra Helsenorge.no. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg til å ha en gyldig reiseforsikring når du skal på ferie, bør alle som skal på ferie til et EØS-land i sommer bestille og ta med Europeisk helsetrygdkort.

Det er oppfordringen fra Helfo.

Europeisk helsetrygdkort gir deg de samme rettighetene til helsehjelp som de øvrige innbyggerne i det landet du befinner deg.

Har du allerede et helsetrygdkort, bør du sjekke utløpsdatoen. Kortene har en varighet på tre år, og du må selv huske å fornye det.

900.000 i fjor

- I fjor var det nesten 900.000 innbyggere som bestilte Europeisk helsetrygdkort, forteller avdelingsdirektør Heidi Kvaal Djupvik ved Helfo servicetjenester til Dinside.

Kortet kan bestilles på nettsida helsenorge.no, hvor du også finner andre helsetjenester, som oversikt over dine vaksiner, resepter, pasientreiser og annet.

- I april i år bestilte hele 93 prosent kortet på helsenorge.no. Du må i utgangspunktet være medlem i folketrygden og være statsborger i et EØS-land for å få kortet, sier Djupvik videre.

Sjekk utløpsdato

Kortet varer i tre år.

- På kortet står det hvor lenge det varer – sjekk dette og bestill nytt kort før det utløper, oppfordrer Djupvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer