975 meter høyt!

Vil overgå verdens høysete, Burj Khalifa.

Miapolis skal bli 975 meter høyt, om det blir realisert. Foto: Kobi Karp
Miapolis skal bli 975 meter høyt, om det blir realisert. Foto: Kobi Karp Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Miapolis sikter mot å overgå det rykende ferske Burj Khalifa (også kjent som Burj Dubai). Etter at det arabiske tårnet Burj Khalifa nå står ferdig, er det avslørt - etter mye hemmelighold og spekulasjoner - at bygget er 828 meter høyt.

Du kan se video fra toppen av Burj Khalifa her

Lavere enn Petronas-tårnene til sammen

Miapolis sikter seg enda høyere mot himmelen, og dersom de får finansene i orden kan du om noen år klatre (eller kanskje heller ta heisen ...) 975 meter rett til himmels. Setter du begge Petronas-tårnene oppå hverandre, er de fremdeles 71 meter lavere (til sammen) enn det nye gigantprosjektet i USA.

For å referere til norsk målestokk: Miapolis er også høyere enn åtte Oslo Plaza stablet oppå hverandre. Oslo Plaza er 117 meter høyt, og med åtte stykker oppå hverandre havner vi på "kun" 936 meter ...

Krystalløya: Verdens største bygg

160 etasjer høyt

Miapolis er planlagt på Watson Island i Miami - som en "by i byen". Bygget er planlagt med 160 etasjer, som skal inneholde mye: Fornøyelsespark, observatorium, restauranter, butikker og hotell. Avhengig av hvor i skyskraperen hotellet blir plassert, er det i alle fall gode muligheter til å skryte av hotellet med verdens beste utsikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.