A380 vs. A380

Både Singapore Airlines og Emirates har gigantiske A380 i sin flyflåte. Førsteklassereiser blir aldri det samme igjen.

REN LUKSUS: Både Emirates og Singapore Airlines tilbyr luksusopplevelser på deres Airbus A380 som du knapt har sett før.
REN LUKSUS: Både Emirates og Singapore Airlines tilbyr luksusopplevelser på deres Airbus A380 som du knapt har sett før. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den franske flyprodusenten Airbus satt med blyanter, linjaler og viskelær for å tegne de første skissene til det som skulle bli verdens desidert største passasjerfly, A380, hadde de forhåpentligvis ingen anelse om hvor trang fødselen skulle bli.

Etter å ha vært gjennom en rekke prøvelser av både teknisk og økonomisk art, ble den første A380en etter mange og lange forsinkelser endelig overlevert til Singapore Airlines den 17. oktober 2007.

I dag har Singapore Airlines ti A380 i stallen sin, mens de tre andre flyselskapene som benytter seg av denne flytypen - Emirates, Qantas og Air France - så langt har mottatt henholdsvis åtte, seks og ett eksemplar.

Av disse fire selskapene er det utvilsomt de to første som står for den mest ekstravagante luksusen. Så hva får du hvis du betaler ut av nesen hos enten Singapore Airlines eller Emirates?

Du får sannsynligvis den beste komforten og den mest vanvittige utstyrslista det er mulig å oppdrive i internasjonal luftfart. Her er en liten oversikt.

Singapore Airlines

  • Singapore Airlines Suite er det dyreste og mest eksklusive reisetilbudet; består av en lukket, privat lugar med seng, de "største (fly)setene noensinne" (skinnsetene er altså adskilt fra senga), klesskap og skyvedør
  • Suitene har kontorfasiliteter (USB-porter, vanlig strøm, hodetelefonuttak og så videre) for de som ønsker å jobbe underveis, mens en 23" LCD-skjerm sørger for underholdningen når arbeidsøkten er over
  • Passasjerer kan velge mellom Dom Perignon og Krug champagne hvis TV eller underholdningstilbudet ikke er nok i seg selv, mens et eget panel med vineksperter plukker ut dyr og eksklusiv vin til hver reise; også matmenyen er satt sammen av et "kulinarisk panel", som blant annet inkluderer kjeftesmella Gordon Ramsay
  • Luksussuitene har eget bad med Hollywood-speil i fullskala
  • Designerpyjamaser fra Givenchy følger med på kjøpet når du booker en tur i Singapore Airlines Suite
  • Toalettsaker fra det eksklusive, italienske motehuset Ferragao er også inkludert i pakken
  • Det finnes bare 12 slike luksussuiter i hver A380
  • Singapore Airlines brukte rundt fem år på å designe luksussuitene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.