Aberdeen eller Amsterdam?

Guide til julebesøk og julehandel i Aberdeen og Amsterdam.

Publisert
Sist oppdatert

Aberdeen

En by av grå granitt, blir ekstra grå i desembermørket. Men frykt ikke - dette er en lett tilgjengelig og fargerik by for den med shopping i blodet. Det skotske været sørger for rikelige mengder med kjøpesentra under tak, og utvalget er upåklagelig. Kjente navn som Marks & Spencer, Debenhams, Gap og Boots ligger side ved side med skotskrutede kiltforretninger og whiskybutikker. 14 kjøpesentre og 800 butikker burde holde for de fleste. Mange av butikkene holder også søndagsåpent hele året. Hold deg langs byens lange hovedgate, Union Street, og du vil finne det meste av hva byen byr på for handlelystne. Til lunsj prøver du kanskje en haggis på en av de lokale kneipene? Eller tar en pint på en bar - i en gammel kirke?

Fakta:Aberdeen er Skottlands tredje største by, og er relativt velstående på grunn av oljeindustrien. Hit reiser du lettest fra Stavanger - Braathens, KLM og Widerøe har direkteruter til Aberdeen, og flyturen tar omkring en time.

Her er prisene:Fly og to netter på hotell med Widerøe koster fra 2.630 kroner Mer skotsk fra arkivene:Slottsferie i Skottland - bli dronning for en natt

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer