Absolutt flaskekunst

Absolut Vodka-kunsten har høstet stor oppstandelse. Nå kan du se et utvalg på utstillingen absolutt kunst i Oslo.

Publisert
Sist oppdatert

Utstillingen absolutt kunst viser 28 av de totalt 400 kunstverkene i vodka-merket Absoluts internasjonale samling. Dette er første gang så mange Absolut-verker med så stor bredde er vist samlet. Deler av utstillingen har nylig vært i Sydney og Taipei.

Fra møkk til maleri

Absoluts kunstsamling inneholder kun tolkninger av den velkjente Absolut Vodka-flasken, laget av kjente og mindre kjente kunstnere. Det startet med Andy Warhol i 1985, og siden har flere og flere kjente og ukjente kommet til, og hele samlingen er nå oppe i rundt 400 verker. Verkene initieres av Absolut, som henvender seg til kunstneren med oppdraget å tolke flasken. Resultatene som kan sees på Henie Onstads Kunstsenter, viser at tolkningene og uttrykksmåtene er svært forskjellige. Her er alt fra akrylmalerier til klesdrakter, neonlys og videoskjermer, fotografier og elefantmøkk.

Kunstnernavn på utstillingen: Andy Warhol, Keith Haring, Damien Hirst og Chris Ofili.

Dersom du ønsker å se Absolut Cities, Absoluts kjente flaskereklamer med motiver fra storbyer, kan du spare deg turen til Henie Onstad-senteret. Det er ikke reklame det handler om på denne utstillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer