Absolutt flaskekunst

Absolut Vodka-kunsten har høstet stor oppstandelse. Nå kan du se et utvalg på utstillingen absolutt kunst i Oslo.

Publisert
Sist oppdatert
Keith Harings akrylmaleri Absolut Haring i forgrunnen, Andy Warhols verk Absolut Warhol i bakgrunnen.
Keith Harings akrylmaleri Absolut Haring i forgrunnen, Andy Warhols verk Absolut Warhol i bakgrunnen. Vis mer
Chris Ofilis originale verk, lett ispedd litt elefantmøkk ...
Chris Ofilis originale verk, lett ispedd litt elefantmøkk ... Vis mer
Dan Wolgers tolkning av Absolut-flasken i forgrunnen, Ed Ruschas bilde i bakgrunnen.
Dan Wolgers tolkning av Absolut-flasken i forgrunnen, Ed Ruschas bilde i bakgrunnen. Vis mer


Utstillingen absolutt kunst viser 28 av de totalt 400 kunstverkene i vodka-merket Absoluts internasjonale samling. Dette er første gang så mange Absolut-verker med så stor bredde er vist samlet. Deler av utstillingen har nylig vært i Sydney og Taipei.

Fra møkk til maleri

Absoluts kunstsamling inneholder kun tolkninger av den velkjente Absolut Vodka-flasken, laget av kjente og mindre kjente kunstnere. Det startet med Andy Warhol i 1985, og siden har flere og flere kjente og ukjente kommet til, og hele samlingen er nå oppe i rundt 400 verker. Verkene initieres av Absolut, som henvender seg til kunstneren med oppdraget å tolke flasken. Resultatene som kan sees på Henie Onstads Kunstsenter, viser at tolkningene og uttrykksmåtene er svært forskjellige. Her er alt fra akrylmalerier til klesdrakter, neonlys og videoskjermer, fotografier og elefantmøkk.

Kunstnernavn på utstillingen: Andy Warhol, Keith Haring, Damien Hirst og Chris Ofili.

Dersom du ønsker å se Absolut Cities, Absoluts kjente flaskereklamer med motiver fra storbyer, kan du spare deg turen til Henie Onstad-senteret. Det er ikke reklame det handler om på denne utstillingen.

Tid og sted

Periode: 28. november 2002 til 9. februar 2003.
Tider: Tirsdag til torsdag 10-21, fredag til mandag 11-18.
Priser: 75 kroner for voksen. Barn under 15 år gratis.

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer