Actionfylt høstferie

La adrenalinet bruse i en actionfylt høstferie. Vi gir deg sju forslag til spennende høstferieaktiviteter – og et forslag til kropp- og sjelepleie når aktivitetene er vel over.

Illustrasjonsfoto: Hvorfor ikke ta en aktiv høstferie?
Illustrasjonsfoto: Hvorfor ikke ta en aktiv høstferie? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De første skolene starter høstferie i slutten av september, nærmere bestemt fredag 27. september. Omtrent halve landet har høstferie den påfølgende uken, som er uke 40, og resten av landet har høstferie uken etter. Troms er senest ute med høstferiefridagene i uke 42.

 • Du kan sjekke når det er skoleferie i ditt fylke, i vår skoleferieoversikt.
 • Skroll ned for mer.

  Brevandring

  Det finnes større og mindre isbreer flere steder i landet, hvor det er muligheter for breturer. Du bør ikke legge ut på tur alene, da breen er i konstant bevegelse og du vil kunne møte på bresprekker du nesten ikke ser, ras og annet. Det arrangeres guidede breturer og brekurs, fra vår til høst – vinterstid blir det for kaldt. Det varierer hvor lenge utover høsten det arrangeres breturer, men det er muligheter ut oktober enkelte steder. Du bør kontakte bresentrene eller aktivitetsarrangører der du ønsker å legge turen, for mer informasjon om priser og sesong.

  Fallskjerm

  Å hive seg ut fra en flyvemaskin fra flere tusen meters høyde, med en sekk på ryggen, kan nok ta pusten fra de fleste. Fallskjermkurs arrangeres av fallskjermklubber over hele landet, og om du ikke vil hoppe alene, er det alltids en mulighet å oppleve luftige fall i følge med en erfaren hopper i tandemhopp. Regn med 2.500 til 3.000 kroner for et tandemhopp.

  For informasjon om hvor du finner fallskjermklubber, kontakt Norsk Aero Klubb.

  Paragliding/hanggliding

  For deg som ikke liker å falle, men som heller foretrekker å gli gjennom luften, kan hanggliding eller paragliding være en luftig høstopplevelse med adrenalinpotensiale. Luftaktivitetene likner litt på hverandre, da man selv må løpe i gang farkosten for å få det hele til å lette. En hangglider er en spiss vinge, mens en paraglider ser ut som en avlang fallskjerm.

  Du kan ta kurs i begge sportsgrenene, eller du kan teste lykken sammen med erfarne folk i tandemflyvning. Ta kontakt med en av hang- og paragliderklubbene rundt om i landet for informasjon om kurs og kostnader. Du finner klubbene via Norsk Aero Klubb.

  Fjellvandring

  Når fjellet åpner seg i høstskrud, er det på tide å finne fram fjellstøvlene og legge ut på opplevelsesreise i den norske fjellheimen. Avisene er spekket med fjellhoteller som frister med høstferiepakker, eller du kan velge det billigere alternativet som er overnatting på en av de mange hyttene til Den norske turistforening.

  Fjellklatring

  Det er muligheter for klatring og fjellklatring hele året, både innendørs og utendørs. Det arrangeres ulike typer kurs over hele landet, som klatrekurs, rapellering, vinterklatrekurs, isklatrekurs med mer. Ta kontakt med klatreklubber, aktivitetsarrangører eller Den Norske Turistforening for nærmere informasjon om kurs og priser.

  Fornøyelsesmoro

  SuperSplash på TusenFryd - etter vannspruten.
  SuperSplash på TusenFryd - etter vannspruten. Vis mer


  For magesugende høstmoro i etablerte omgivelser, bør du sette kursen mot fornøyelsesparken Tusenfryd. Det nærmer seg sesongslutt, og med unntak av høstferien er parken nå kun åpen i helgene. I perioden 27. september til 5. oktober holder Tusenfryd imidlertid åpent alle dager, fra 11 til 17. Tar du turen nå, kan du også glede deg over lavsesongpriser, som er 190 kroner for alle under 140 cm og 220 kroner for alle over 140 cm.

  Adrenalinfremmende og magesugende attraksjoner i fornøyelsesparken kan være ThunderCoaster med en toppfart på nesten 100 kilometer i timen og som gjør deg vektløs 12 ganger i løpet av turen, eller Japp SpaceShot som har høyere akselerasjon enn romfergen, en høyde på 65 meter, og 4G. Eller kanskje du vil teste ut den nyeste attraksjonen som ble lansert i vår: SuperSplash, som lar deg stupe rett mot en seks meter høy, 12 meter bred bølge.

  Safari

  Hvorfor ikke benytte høstferien til en spennende safari? Det trenger ikke koste skjorta, og du trenger ikke reise verden rundt for spennende safariopplevelser; det er gode muligheter for dette også her til lands. Hva med reinsdyrsafari, selsafari, elgsafari, beversafari, hundesledesafari, moskussafari, spekkhoggersafari, hvalsafari eller havørnsafari?

  Spa

  Etter alt dette adrenalinet og aktiviteten er det kanskje på tide med pleie av kropp og sjel i rolige omgivelser. Hva kan vel være bedre enn noen timer – alternativt en hel helg – med velgjørende behandlinger på Spa. Du kan legge lemmene dine inn på dagspa, eller sjekke inn på spa-hotell. I Norge har vi etter hvert fått flere hoteller med spa-avdeling, vi kan nevne Quality Hotel & Spa Holmsbu, Comwell Hankø Hotell og Spa, Pers Hotell, Rondane Spa Høyfjellshotell og hytter, Selje Spa Thalasso, Holmen Fjordhotell og Finnskogtoppen helsesenter.

  Utfordringen hos de fleste av oss når det gjelder spa, er nok prisen – for kroppspleie av denne typen koster. Overnatting på det ganske ferske Holmsbu Spa koster eksempelvis rundt 1.300 kroner per person i dobbeltrom. Heldags spabehandling (yoga, kroppsbehandling, massasje, fotbehandling og ansiktsbehandling) koster rundt 3.600 kroner.

  Relaterte artikler:

 • Safari på norsk

 • Tøffere enn Trollstigen

 • Frihet med en drage på vidda

 • Alternativ vintermoro
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer