Actionfylt høstferie

La adrenalinet bruse i en actionfylt høstferie. Vi gir deg sju forslag til spennende høstferieaktiviteter – og et forslag til kropp- og sjelepleie når aktivitetene er vel over.

Illustrasjonsfoto: Hvorfor ikke ta en aktiv høstferie?
Illustrasjonsfoto: Hvorfor ikke ta en aktiv høstferie? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De første skolene starter høstferie i slutten av september, nærmere bestemt fredag 27. september. Omtrent halve landet har høstferie den påfølgende uken, som er uke 40, og resten av landet har høstferie uken etter. Troms er senest ute med høstferiefridagene i uke 42.

Du kan sjekke når det er skoleferie i ditt fylke, i vår skoleferieoversikt.

Skroll ned for mer.

Brevandring

Det finnes større og mindre isbreer flere steder i landet, hvor det er muligheter for breturer. Du bør ikke legge ut på tur alene, da breen er i konstant bevegelse og du vil kunne møte på bresprekker du nesten ikke ser, ras og annet. Det arrangeres guidede breturer og brekurs, fra vår til høst – vinterstid blir det for kaldt. Det varierer hvor lenge utover høsten det arrangeres breturer, men det er muligheter ut oktober enkelte steder. Du bør kontakte bresentrene eller aktivitetsarrangører der du ønsker å legge turen, for mer informasjon om priser og sesong.

Fallskjerm

Å hive seg ut fra en flyvemaskin fra flere tusen meters høyde, med en sekk på ryggen, kan nok ta pusten fra de fleste. Fallskjermkurs arrangeres av fallskjermklubber over hele landet, og om du ikke vil hoppe alene, er det alltids en mulighet å oppleve luftige fall i følge med en erfaren hopper i tandemhopp. Regn med 2.500 til 3.000 kroner for et tandemhopp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer